Skip to main content

Έντονη διαμάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Κύριο θέμα αντιπαράθεσης είναι η αξιοποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Έντονη είναι η διαμάχη  στο δημοτικό συμβούλιο Δράμας  για τα οικονομικά στοιχεία του δήμου για τη χρήση 2008 τη στιγμή που η δημοτική αρχήδηλώνει ικανοποιημένη από τα οικονομικά στοιχεία της προηγούμενηςχρονιάς , ενώ οι αντιπολιτευτικές παρατάξεις υπογραμμίζουν τη μηδημιουργία αξιόλογων έργων υποδομής  από πλευράς Δήμου.

Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή υποστηρίζει πως ο δήμος παρουσίασεπλεόνασμα ύψους 1.898.700,84 ευρώ και πως υπάρχουν ταμειακά αποθέματαβάσει των χρηματικών διαθεσίμων. Επίσης, τονίζει ότι δεν υπάρχουνμακροχρόνια ή βραχυχρόνια δάνεια,  ενώ δεν υπάρχουν υποχρεώσεις σεπρομηθευτές, φόρους, τέλη και ασφαλιστικούς οργανισμούς. Επιπρόσθεταοι λειτουργικές δαπάνες συγκρατήθηκαν στους προκαθορισμένους στόχους.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγορούν το δήμο για λάθος διαχείριση του προϋπολογισμούχωρίς να εκτελεί τα εξαγγελθέντα έργα. Δηλώνουν ακόμα πως τα έργα πουεμφανίζονται στους τελευταίους προϋπολογισμούς παραμένουν ανεκτέλεστακαι  το νέο Δημαρχείο ενώ φαίνεται έτοιμο παραμένει αναξιοποίητο. Τέλοςυποστηρίζουν πως τα χρέη του Δήμου προς το ΙΚΑ ανέρχονται σε πολλά εκατ.ευρώ και η Δημοτική Αρχή διαρκώς αυξάνει την φορολογία.