Skip to main content

Έντονη διαμαρτυρία από το ΕΚΘ προς τον πρωθυπουργό

Για τον αποκλεισμό του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης από τη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους φορείς της πόλης

του Νίκου Ηλιάδη

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Με την επιστολή της, την οποία υπογράψουν την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Αναστάσιος Αραμπατζής και η οποία κοινοποιείται και προς την επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, η διοίκηση του ΕΚΘ διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων η οποία έγινε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

«Η απουσία από αυτή τη συνάντηση των εκπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μας λυπεί και δυστυχώς μας επιβεβαιώνει με το χειρότερο τρόπο» αναφέρει στην επιστολή της η διοίκηση του ΕΚΘ. Συνεχίζοντας τονίζει πως «επιλέγοντας την πεπατημένη της προηγούμενης κυβέρνησης - και κόντρα στη στάση που κρατούσατε τα χρόνια που ήσασταν στην αντιπολίτευση, όπου όχι μόνο μας καλούσατε στις συσκέψεις σας αλλά συμμετείχατε ακόμα και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας- φέτος για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση σας και εσείς προσωπικά γυρίσατε την πλάτης στους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους, στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα μέσω των εκπροσώπων τους να θέσουν και να διεκδικήσουν βασικά αιτήματα που συνδέονται με την πόλη της Θεσσαλονίκης, τις θέσεις εργασίας αλλά και την απασχόληση γενικότερα».

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα η διοίκηση του ΕΚΘ υπογραμμίζει πως «η στάση σας είναι συνολικά απαξιωτική προς το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και τους εκλεγμένους με δημοκρατικές διαδικασίες εκπροσώπους τους… γεγονός που αποτελεί πρόβλημα για τη Δημοκρατία, διότι δε μπορεί αφενός να μας αγνοείτε και αφετέρου να διαμορφώνετε άποψη συζητώντας μόνο με τους εργοδοτικούς φορείς, ακόμα και αν πρόκειται για "συσκέψεις" που δεν παράγουν παρά ανεκπλήρωτες υποσχέσεις».

Συνεχίζοντας η διοίκηση του ΕΚΘ σημειώνει πως «αυτή η πολιτική απέναντι στα συνδικάτα, είναι συνέχεια της πολιτικής που ασκείτε συνολικά και που θέλει "απέναντι" σας όποιον ασκήσει κριτική στο έργο της κυβέρνησης. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί ο αποκλεισμός από φορείς που συμμετείχαμε με εκπρόσωπο μας (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΣΑΣΘ)».

Η διοίκηση του ΕΚΘ σημειώνει πως «ο διαχρονικός ρόλος των συνδικάτων είναι η κριτική απέναντι σε κυβερνητικούς χειρισμούς, η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους και η επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν, πόσο μάλλον στα μνημονιακά χρόνια που πλήττονται βάναυσα και που εσείς δεσμευόσασταν ότι θα τα επιλύσετε».