Skip to main content

Στα λευκά περιοχές στη Θεσσαλονίκη-Κλειστή η Χορτιάτη-Αγ. Βασιλείου

Πολικές είναι οι θερμοκρασίες που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρο να δείχνει στην περιοχή του Χορτιάτη τους -11 βαθμούς κελσίου

Κλειστός παραμένει από χθες το βράδυ, λόγω των χιονοπτώσεων, ο δρόμος Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου. Στα λευκά έχουν ντυθεί Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, Ρετζίκι, Χορτιάτης, Πανόραμα, ενώ ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε χθες και στο κέντρο της πόλης. Αυτή την ώρα στο νομό Θεσσαλονίκης σημειώνεται έντονη χιονόπτωση στα Κουφάλια. 

Και σήμερα πολικές είναι οι θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλη την πόλη, με τον υδράργυρο να δείχνει στην περιοχή του Χορτιάτη τους -11 βαθμούς κελσίου. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το θερμόμετρο δείχνει -5 βαθμούς.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς από το βράδυ βγήκαν στους δρόμους μηχανήματα για να ρίχνουν αλάτι και να μείνει το οδικό δίκτυο καθαρό.

Για τη Θεσσαλονίκη σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές και βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 έως -02 βαθμούς κελσίου.

Λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους της Θεσσαλονίκης. Τα περισσότερα προβλήματα που κρατούν κλειστά τα σχολικά κτήρια αφορούν την ύδρευση καθώς έχουν παγώσει οι σωλήνες.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης τις πόρτες τους θα κλείσουν και άλλες υπηρεσίες του δήμου όπως το Κέντρο Μουσικής και η Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως. Κανονικά λειτουργούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) και το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός».

Στον δήμο Ωραιοκάστρου, τον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, τον δήμο Νεάπολης - Συκεών, τον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά και τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και οι παιδικοί σταθμοί έλαβε ο Δήμος Λαγκαδά, εξαιτίας των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στις εγκαταστάσεις των σχολείων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην Καλαμαριά. Παραμένουν κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Παύλου όπως επίσης και οι παιδικοί σταθμοί: Δημοτική Κοινότητα Ευκαρπίας: Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ Δημοτική Κοινότητα Πολίχνης: Παιδικός Σταθμός ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ (περιοχή Π 16), Παιδικός Σταθμός ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ (Μετέωρα).

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, στον δήμο Χαλκηδόνος, στον δήμο Θερμαϊκού, στο δήμο Βόλβης. Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα, καθώς παραμένουν τα προβλήματα λόγω του παγετού. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

Δεν θα γίνουν μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ δεν έγιναν χθες και δεν θα πραγματοποιηθούν και σήμερα, μαθήματα στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, στη Ν.Μηχανιώνα.