Skip to main content

Έντονη αντιπαράθεση Παπουτσή - Μαρκόπουλου στη Βουλή

Με αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνεχίστηκε σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου για την πτώχευση των φυσικών προσώπων.
Με αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνεχίστηκε σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου για την πτώχευση των φυσικών προσώπων.

Σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν τους εκπροσώπους της τρόικας να αξιώνουν την ιδιωτικοποίηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο κ. Παπουτσής δήλωσε πως «ουδείς μπορεί να επιβάλει σε ένα κράτος μέλος τον τρόπο απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και σε κάθε περίπτωση, όσο είναι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι των διεθνών οργανισμών, ακόμα λιγότερο μπορούν να επιβάλουν αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς σε έναν τόσο μεγάλο οργανισμό όπως η ΔΕΗ».

Απέναντι σε βολές που δέχθηκε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου, σχετικά με την αποδοχή του Μνημονίου και των επιταγών της Τρόικας εν γένει, ο κ. Παπουτσής τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν αποδέχεται άκριτα τις όποιες ιδέες και τις όποιες υποδείξεις, αλλά διαπραγματεύεται με αποφασιστικό, καθαρό και σκληρό τρόπο».

«Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει το πειραματόζωο για τις οποιεσδήποτε ιδεολογικές αγκυλώσεις και τους δογματισμούς των οποιωνδήποτε χαμηλόβαθμων υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μακριά και πέρα από το συμφέρον του ελληνικού λαού και από το δημόσιο συμφέρον», συμπλήρωσε ο κ. Παπουτσής και σημείωσε ότι «η εταιρεία Civitas, που είχε αναλάβει την επικοινωνιακή υποστήριξη της ΝΔ στο παρελθόν, έχει αναλάβει και το έργο της υποστήριξης των ιδεών της τρόικας στην Ελλάδα».

«Κύριε Παπουτσή, δεν μπορείτε να κατηγορείτε αυτά τα οποία ως Κοινοβουλευτική Ομάδα ψηφίσατε πριν από λίγους μήνες. Ούτε μπορείτε σήμερα να κατηγορείτε εταιρείες επικοινωνίας, για τις οποίες ούτε μας ενδιαφέρει ούτε πρόκειται να κάνουμε διάλογο εδώ», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος.

«Οι δεσμεύσεις τις οποίες έχετε υπογράψει είναι πολύ συγκεκριμένες - και είναι εξαιρετικά λαϊκιστικό να επιχειρείτε με κορώνες να ξεφύγετε από τον ίδιο σας τον εαυτό, τον εαυτό δηλαδή ενός νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού, που αποφάσισε να έρθει σε απόλυτη σύγκρουση με την κοινωνική του βάση, με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, με τη φύση του κόμματός σας, με την ίδια την κοινωνία έξω, για να υπαγορεύσει στην κοινωνία αυτά που αναγκάστηκε με την απολογητική στάση και την υπαναχώρηση να αποδεχθεί», συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.