Skip to main content

Έντονη αντίδραση Λοβέρδου για την ακύρωση της συνάντησης με ΓΣΕΕ

Αρνητική εξέλιξη χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, την απόφαση της ΓΣΕΕ να ακυρώσει τη συνάντηση της.
Αρνητική εξέλιξη χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, την απόφαση της ΓΣΕΕ να ακυρώσει τη συνάντηση της. Όπως δήλωσε ο υπουργός «η στάση των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΑΣ και Αυτόνομη Παρέμβαση, στέρησαν από τη ΓΣΕΕ την απαιτούμενη απαρτία, προκειμένου η διοίκησή της να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η ακύρωσή της συνιστά αρνητικότατη εξέλιξη, γιατί στην ημερήσια διάταξη είχαν ενταχθεί τα θέματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων».

Παράλληλα, ο υπουργός υποστήριξε ότι σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση, που είχε ως υπουργείο, «η άρνηση των ανωτέρω παρατάξεων αφορά και τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με εκπροσώπους της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, η οποία, ως φαίνεται, δεν θα πραγματοποιηθεί».

Καταλήγοντας ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να «αγνοεί την τραγικότητα των περιστάσεων, στις οποίες έχει βρεθεί η χώρα» και πρόσθεσε ότι: «η εθνική και κοινωνική συνεννόηση ακόμη και επί διαφωνιών είναι το σημαντικότερο όπλο, που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα, για να βγει από την κρίση. Όποιος διασπά την ενότητα αυτή, ας αναλάβει και τις ευθύνες του».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα, η ΓΣΕΕ είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον κ Α. Λοβέρδου, με θέμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καθώς η ΔΑΚΕ αποφάσισε να μην προσέλθει στη συνάντηση.

Η ΓΣΕΕ, εξάλλου, έχει προγραμματίσει συνεδρίαση για την Τρίτη και, όπως όλα δείχνουν, θα προχωρήσει στην κήρυξη γενικής απεργίας στις 5 Μαΐου ενώ  οργανώνει μεγάλη συγκέντρωση την Πρωτομαγιά, στην πλατεία Κλαυθμώνος, το πρωί του Σαββάτου και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι απαιτούν και διεκδικούν μια Ευρώπη των πολιτών και όχι των τραπεζιτών και των εργοδοτών