Skip to main content

Έντονες χιονοπτώσεις σε όλο τον δήμο Λαγκαδά – Ανοιχτό το οδικό δίκτυο

Συνεργεία του Δήμου επιχειρούσαν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας με ρίψη άλατος για την αποφυγή δημιουργίας παγετού στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Λαγκαδά το τελευταίο 24ωρο, για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συνεργεία του Δήμου επιχειρούσαν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας με ρίψη άλατος για την αποφυγή δημιουργίας παγετού στο ορεινό οδικό δίκτυο, ενώ θα παραμείνουν σε επιφυλακή έως και την εξασθένιση των καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, καθαρισμός και ρίψη άλατος πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο των Δημοτικών Ενοτήτων Βερτίσκου, Λαχανά και Σοχού, στο δρόμο Ζαγκλιβερίου – Πετροκεράσων της Δημοτικής Ενότητας Καλινδοίων και στο δίκτυο Βασιλουδίου – Αρδαμερίου της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι έντονες χιονοπτώσεις συνεχίζονται σε όλο το Δήμο, ενώ κλειστές θα μείνουν σήμερα οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις Δημοτικές Ενότητες Βερτίσκου, Λαχανά και Σοχού.

«Εφιστούμε την προσοχή στους συνδημότες μας και σε διερχομένους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους σε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου και ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο του Δήμου Λαγκαδά, παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί σημαντικά προβλήματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον σήμερα και αύριο.

Ύστερα από ενημέρωση του δήμου από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, τα προγραμματισμένα δρομολόγια για την περιοχή θα πραγματοποιούνται, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310510834 & 835.

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης παρακαλούνται οι συνδημότες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαγκαδά, στα τηλέφωνα:

23940 25243 Εργοτάξιο Δήμου Λαγκαδά
6972841381 Ηλίας Στόϊος – Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαγκαδά