Skip to main content

Εντολή για πολιτική σταθερότητα ζητά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Το διακύβευμα των εκλογών είναι το εάν «θα ξαναζήσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώσαμε ή θα επιλέξουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Την εντολή του ελληνικού λαού για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, η οποία θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα για να πάρει μπροστά η οικονομία, ζητεί μέσα από την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχωρεί στο «Εθνος» ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης.

«Οι πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η ψήφος διαμαρτυρίας τον Γενάρη, όσο δικαιολογημένη κι αν ήταν δεν βοήθησε κανέναν. Η ψήφος εκείνη μας κόστισε 90 δισ. ευρώ, βαθιά ύφεση και ελλείμματα, νέα έξαρση της ανεργίας. Κόστισε ένα νέο Μνημόνιο, το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου», τόνισε.

Ακόμη ξεκαθαρίζει ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι το εάν «θα ξαναζήσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα, επιμένοντας σε πειραματισμούς και επικίνδυνες πολιτικές ή θα επιλέξουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, συνεργασία».

Οπως επεσήμανε, μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ θα έχει χαρακτήρα «εθνικής Ελλάδος», καθώς «θα επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι, όχι μόνο από τα κόμματα, την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς. Στην μεγάλη εθνική προσπάθεια που έχουμε δεν περισσεύει κανείς».

«Εφόσον τα κόμματα συμφωνήσουν στο πρόγραμμα, πιστεύω πως δεν θα τεθεί ζήτημα προσώπου πρωθυπουργού», προσέθεσε, εξαπολύοντας «πυρά» προς τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό σε τόσο λίγο χρόνο».