Skip to main content

Εντυπωσίασε το νέο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο των φοιτητών του ΑΠΘ (vid)

Η «Ήβη» διαδέχθηκε την «Ηλέκτρα», το προηγούμενο μονοθέσιο της ομάδας, και έχει ήδη τρέξει σε τρεις αγώνες, αποσπώντας σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις.

Το νέο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο της φοιτητικής ομάδας του ΑΠΘ, «Aristurtle», παρουσίασαν οι δημιουργοί του εντυπωσιάζοντας για μια ακόμα φορά το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Η «Ήβη» διαδέχθηκε την «Ηλέκτρα», το προηγούμενο μονοθέσιο της ομάδας, και έχει ήδη τρέξει σε τρεις αγώνες, το καλοκαίρι που μας πέρασε, αποσπώντας σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις.

Η ομάδα με το δεύτερο μονοθέσιό της συμμετείχε στο διαγωνισμό της Ιταλίας, ΑΤΑ 2017, όπου διακρίθηκε στους 3 φιναλίστ στο αγώνισμα του Business Presentation, ενώ κατέλαβε την 6η θέση στο αγώνισμα του σχεδιασμού και του motocross.

Ακολούθησε ο διαγωνισμός της Γερμανίας, FSG 2017, όπου κατάφερε να ολοκληρώσει το πιο απαιτητικό αγώνισμα του διαγωνισμού, το Endurance and Efficiency, γεγονός που πέτυχαν μόνο 12 ομάδες από τις 35. Τέλος, συμμετείχε στο διαγωνισμό τη Ουγγαρίας, ΡSΗ 2017, όπου κατέκτησε την 5η συνολικά Θέση στα δυναμικό αγωνίσματα στην Κατηγορία των ηλεκτροκίνητων μονοθεσίων.

Στην ομάδα Aristurtle συμμετέχουν φοιτητές από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών και Οικονομικού του ΑΠΘ.