Skip to main content

«Έντιμο συμβιβασμό» μέχρι τις αρχές Απριλίου ζητεί ο Τσακαλώτος

Μέχρι τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε εκδήλωση του Economist.

Είναι πολύ σημαντικό, στο τέλος της ημέρας, να υπάρξει συμφωνία, για να επιστρέψουν οι καταθέσεις, να έρθουν επενδύσεις και να γυρίσει σελίδα η χώρα, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Economist, με τίτλο «The World in 2016 Gala Dinner».

Ο ΥΠΟΙΚ απαρίθμησε τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έγιναν ή επίκεινται να ολοκληρωθούν στον τομέα των τραπεζών, των αποκρατικοποιήσεων κ.ά., ενώ υπογράμμισε ότι «είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση» -η οποία, ως γνωστόν, ξεκινά από τη Δευτέρα, καθώς οι επικεφαλής του Κουαρτέτου των ελεγκτών επιστρέφουν το Σάββατο.

«Μέχρι τέλος Μαρτίου, τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση» είπε σχετικά ο κ. Τσακαλώτος, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα τραβήξει σε μάκρος -και σίγουρα μέχρι το Πάσχα. Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πήγε καλά.

Επανέφερε, δε, τη γνωστή ρήση της κυβέρνησης περί «έντιμου συμβιβασμού», που είναι απαραίτητο, όπως είπε, να επιτευχθεί μεταξύ Αθήνας και Θεσμών, προκειμένου να αρχίσει ένας «ενάρετος κύκλος» για την ελληνική οικονομία. «Ρίσκαρε», ακόμη, την πρόβέψη ότι η χώρα θα έχει ανάπτυξη το β' εξάμηνο του 2016.

«Θα έχουμε ανεξάρτητους γενικούς γραμματείς παντού στο Δημόσιο, όχι μόνο στο υπουργείο Οικονομικών» είπε ακόμη ο υπουργός.