Skip to main content

Καλαφάτης: Θεσσαλονίκη, η πρώτη πόλη με… θερινή δημοτική βιβλιοθήκη

Πυρά των «Εντάξει» κατά της διοίκησης του δήμου για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην ανακαινισμένη Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη λόγω της βροχής

«Θερινή βιβλιοθήκη» χαρακτήρισε με σκωπτικό ύφος η δημοτική παράταξη «Εντάξει» την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο κτήριο της οποίας εμφανίστηκαν προβλήματα λόγω των βροχοπτώσεων λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση των εργασιών βιοκλιματικής αναβάθμισης του κτηρίου.

«Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες και το έργο των 92 ημερών, το οποίο, τελικά, διήρκεσε περίπου… 500 και κόστισε 1.350.000 ευρώ, αυτό της ανακαίνισης της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μας απασχολεί και πάλι, αφού από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, έμπασε νερά. Φυσικά και, για άλλη μία φορά, δεν φταίει η διοίκηση του Δήμου. Ούτε, φυσικά, το… κτήριο. Φαίνεται πως φταίει ο… κακός ο καιρός, που τη μία παγώνει το αλάτι και την άλλη δημιουργεί… συνθήκες υγρασίας σε κλειστό χώρο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη.

«Το έργο της ανακαίνισης της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης είχε χαρακτηριστεί, από τη διοίκηση του δήμου ως “ατυχές έργο”. Σε αυτό, η διοίκηση είπε αλήθεια. Όπως διαπίστωσαν οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες της βιβλιοθήκης, μετά τις βροχοπτώσεις των περασμένων ημερών, το κτήριο είχε την… ατυχία να μπάσει νερά. Έτσι, η Θεσσαλονίκη έγινε η πρώτη πόλη που απέκτησε… θερινή βιβλιοθήκη. Μια βιβλιοθήκη που δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν βρέχει» καταλήγουν οι «Εντάξει».