Skip to main content

«Εντάξει»: Εικόνα «εγκατάλειψης» στα δυτικά του δήμου Θεσσαλονίκης

Ο δημοτικός σύμβουλος κατέγραψε εικόνες από τη β΄ δημοτική κοινότητα και τις παρουσίασε μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο στο δημοτικό συμβούλιο.

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζουν περιοχές της β΄ δημοτική κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει» Στάθης Παντελίδης.

Ο δημοτικός σύμβουλος κατέγραψε εικόνες από τη β΄ δημοτική κοινότητα και τις παρουσίασε μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο στο δημοτικό συμβούλιο.  Έκανε λόγο για μια περιοχή που έχει μείνει πίσω, που δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη και μηδαμινό έργο.



Ο κ. Παντελίδης έκανε αναφορά στο οικόπεδο στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Αγ. Δημητρίου, όπου, η δημοτική αρχή επρόκειτο να δημιουργήσει το γήπεδο «Νίκος Γκάλης». «Η περιοχή έχει μετατραπεί σε έναν χώρο βρωμιάς και λόγω της βλάστησης που έχει αναπτυχθεί, είναι σαν ζούγκλα. Τίποτα από αυτά που είχε εξαγγείλει ο δήμος το 2015 δεν έχει γίνει», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο γήπεδο που βρίσκεται στην περιοχή, τόνισε πως είναι γεμάτος απορρίμματα και πως το μόνο που έχει είναι οι κερκίδες. Ο κ. Παντελίδης χαρακτήρισε κακοσυντηρημένο τον ποδηλατόδρομο στην οδό Αναγεννήσεως, ενώ μίλησε για ανύπαρκτα πεζοδρόμια στην οδό Σαπφούς και για ελλειπή καθαριότητα σε ορισμένες περιοχές. «Η β΄ δημοτική κοινότητα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, λένε ότι δεν έχουν δει δημοτικά συνεργεία στην περιοχή τους», σημείωσε ο κ. Παντελίδης, ζητώντας να βρεθούν τρόποι να αναπτυχθεί η δυτική Θεσσαλονίκη.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς έκανε λόγο για δυσκολίες που υπήρχαν στην υλοποίηση έργων, όπως τα capital control που το πρώτο διάστημα είχαν μπλοκάρει πολλά έργα.

Προανήγγειλε σειρά παρεμβάσεων, τέσσερις – πέντε, οι οποίες πρόκειται να γίνουν μέσα στο 2017. «Προγραμματίζονται και άλλες παρεμβάσεις – έργα, τα οποία θα παρουσιαστούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.  

Τα όρια Β' Δημοτικής Κοινότητας

Κουντουριώτη – Ναυάρχου Βότση – Αβέρωφ – Αξιού – Κουντουριώτη – Πολυτεχνείου – 26ης Οκτωβρίου – Πλατεία Δημοκρατίας – Αγίου Δημητρίου – Καραολή & Δημητρίου – Φιλώτα – Πλατεία Μουσχουντή – Ηφαιστίωνος – Αυρηλιανής – Βυζαντινά τείχη – Βόρεια όρια Δήμου Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά – Κοιμητήρια Αγίας Παρασκευής – Αγίων Πάντων – Χαλκοκονδύλη – Καλλιθέας – Αλκιβιάδου – Βασ. Κωνσταντίνου – Δυτικά όρια Δήμου Θεσσαλονίκης – Κυρίμη – Γιαννιτσών – Δυτικά όρια Δήμου Θεσσαλονίκης – θάλασσα.