Skip to main content

Εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΘ και ΥΠΕΞ

Συνάντηση του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Μασούτη και της Γενικής Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ, Mάιρας Μυρογιάννη

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας των παραγωγικών φορέων και των επιμελητηρίων με το Υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα οικονομικής συνεργασίας με χώρες του εξωτερικού τέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης μεταξύ του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Ιωάννη Μασούτη και του Γενικού Γραμματέα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτη Μενεξόπουλου με τη Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ, κα. Mάιρα Μυρογιάννη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου της Γενικής Γραμματέως, κα Βικτωρία Δερδεμέζη, ο Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β΄ και Προϊστάμενος Γραφείου ΟΕΥ Βορείου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης και η Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β΄, κα. Ευτυχία Ξυδιά.

Η Γενική Γραμματέας ανέφερε τους άξονες του σχεδίου δράσης που έχει θέσει προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της σχέσης ανάμεσα στο ΥΠΕΞ και στα Επιμελητήρια, ενώ σημείωσε τον σημαντικό ρόλο του Enterprise Greece στην προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ υπογράμμισε ότι το Επιμελητήριο στέκεται δίπλα στο ΥΠΕΞ καταθέτοντας προτάσεις, ενώ επισήμανε συγκεκριμένα τελωνειακά ζητήματα που αντιμετώπισαν επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΘ.

Συζητήθηκε ακόμη το θέμα της διασφάλισης και κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων και ονομασιών, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε το ΕΒΕΘ στο Συλλογικό Σήμα «Μ MACEDONIA THE GREAT», ενώ αποφασίστηκε να συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων σε νέα σύσκεψη στο εγγύς μέλλον.