Skip to main content

Εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας στη Θεσσαλονίκη σήμερα

Αστυνομικές δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπόνησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αστυνομικές δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης διενήργησε σήμερα εντατικούς ελέγχους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ, τροχονομικοί έλεγχοι σε δορτηγά ΔΧ αυτοκίνητα σε τρία εκ των οποίων, βεβαιώθηκαν παραβάσεις διότι έφεραν αυτοσχέδιο μηχανισμό (μαγνήτη) στη φούσκα του σασμάν τους, επεμβαίνοντας με τον τρόπο αυτό στην ορθή λειτουργία του ψηφιακού ταχογράφου. Η επέμβαση στον ταχογράφο απέκρυπτε-δεν κατέγραφε το ωράριο εργασίας του οδηγού, ενώ επιπρόσθετα ο παραπάνω αυτοσχέδιος μηχανισμός δύναται να επηρεάσει αρνητικά την ασφαλή οδήγηση του οχήματος, καθώς φέρεται να απενεργοποιεί τον περιοριστή ταχύτητας και τη λειτουργία των αερόφρενων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ειδικής δράσης, βεβαιώθηκαν επιπλέον 43 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε φορτηγά αυτοκίνητα, εκ των οποίων:

- 18 αφορούν σε υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας,
- 14 αφορούν σε παραβάσεις ταχογράφου,
- 9 παραβάσεις για επισφαλή φόρτωση,
- 1 παράβαση για χρήση κινητού τηλεφώνου από τον οδηγό και
- 1 παράβαση για υπέρβαρο φορτίο

Οι τροχονομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.