Skip to main content

Πήδηξαν τα κάγκελα και εισέβαλαν στο ΥΜΑΘ οι νοσοκομειακοί(φωτο+vid)

Ένταση στο ΥΜΑ-Θ όταν η Κατερίνα Νοτοπούλου αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ.Εργαζόμενη κατήγγειλε ότι προπηλακίστηκε από αστυνομικούς

Άναψαν τα αίματα στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όταν η υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων στα νοσοκομεία στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ.

Μετά τις 11.00 οι διαδηλωτές έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου ανήρτησαν πανό στα κάγκελα και μπαλόνια.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ζήτησε συνάντηση με την υπεύθυνη του γραφείου πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφέροντας παράλληλα πως «ο κύριος Τσίπρας συναντιέται μόνο με αυτούς που του χαϊδεύουν τα αυτιά».

Η κ. Νοτοπούλου όμως τους παρέπεμψε στην γραμματεία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων. Μάλιστα, πέντε απο αυτούς μπήκαν μέσα στον αύλειο χώρο αλλά ακινητοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Για λίγη ώρα επικράτησε ένταση στον αύλειο χώρο του υπουργείο καθώς και έξω από τα κάγκελα του κτηρίου μεταξύ των ατόμων και δυνάμεων των ΜΑΤ. Μάλιστα, εργαζόμενη στο Σισμανόγλειο κατήγγειλε στους δημοσιογράφους ότι έπεσε κάτω μετά από χτυπήματα των αστυνομικών.

Μετά τα επεισόδια και περίπου στις 11:50 η κυρία Νοτοπούλου δέχθηκε τριμερή επιτροπή των εργαζομένων με αποτέλεσμα να εκτονωθεί η ένταση.

Για απαράδεκτη κατάσταση έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος οπως αναφέρει, αναγκάστικαν να τρέχουν και να τους κυνηγούν τα ΜΑΤ.