Skip to main content

Ένταση στη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη για τη σύζυγο Στουρνάρα

Αποκαλύφθηκε ότι φίλη της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, που βρισκόταν στο ακροατήριο, μαγνητοφωνούσε με κινητό την όλη διαδικασία

Σε κλίμα έντασης συνεχίζεται η δίκη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η σύζυγος του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Λίνα Νικολοπούλου.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν κατά τη διάρκεια της εξέτασης της κ. Νικολοπούλου αποκαλύφθηκε ότι φίλη της που βρισκόταν στο ακροατήριο μαγνητοφωνούσε με κινητό την όλη διαδικασία. Η σύζυγος του κ. Στουρνάρα παραδέχτηκε ότι το κινητό ήταν δικό της, με τους συνηγόρους του δημοσιογράφου να ζητούν τη σύλληψη της μηνύτριας και την κατάσχεση του τηλεφώνου, ώστε να διαπιστωθεί αν και τι έχει καταγραφεί.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί επί του αιτήματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δίκη αφορά δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc στις 26 Μαΐου 2015 σχετικά με έργο που είχε αναλάβει η εταιρεία της μηνύτριας για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ο κεντρικός τίτλος ανέφερε: «Οικογένεια Στουρνάρα. Μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες» και υπότιτλους «Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλάει σε εκδηλώσεις για το φάρμακο, αν και δεν είναι η ειδικότητά του και η οικογενειακή επιχείρηση εισπράττει τις χορηγίες των φαρμακευτικών εταιρειών» και «ακόμη και 400.000 ευρώ διέθεσε το Υπουργείο Υγείας στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνισμό».