Skip to main content

Έβαλαν λουκέτο σε σχολείο το Ωραιοκάστρου λόγω προσφυγόπουλων (video)

Τα άτομα, που είχαν συγκεντρωθεί, φώναζαν πως δεν είναι προσφυγοπούλα τα παιδιά που θα έρθουν στο σχολείο αλλά είναι «λαθραία»

Την εμφάνιση τους έκαναν μέλη από την Πατριωτική Κίνηση Ωραιοκάστρου οι οποίοι με πανό και συνθήματα αντιδρούν στην υποδοχή και στην φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» τα άτομα φώναζαν πως δεν είναι προσφυγοπούλα τα παιδιά που θα έρθουν στο σχολείο αλλά είναι «λαθραία».

Όπως επισημαίνεται, σημειώθηκε, μάλιστα, διαπληκτισμός μεταξύ της αστυνομίας και των αντιφασιστών, οι οποίοι ζητούν να διωχθούν οι ακροδεξιοί από το σημείο και να κατέβουν τα ρατσιστικά πανό.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και αντιφασιστικές οργανώσεις που βρίσκονται στο σημείο είχαν προετοιμάσει την υποδοχή και την πρώτη ημέρα 9 προσφυγόπουλων στους χώρους του σχολείου, προκειμένου να ξεκινήσει η ένταξή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα.



Στο σημείο έφτασαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο σχολείο έφτασαν τα 9 προσφυγόπουλα απο το κάμπ Αλεξίλ τα οποία μπήκαν στο κτίριο από τη διπλανή πόρτα, με τους γονείς και εκπαιδευτικούς να τους υποδέχονται με δώρα που είχαν ετοιμάσει και με χειροκροτήματα.