Skip to main content

Χαμός μεταξύ Κωνσταντοπούλου - Κρέτσου σε εκδήλωση της Κομισιόν (vid)

Δριμεία επίθεση στις πολιτικές της ΕΕ από την πρώην πρόεδρο της Βουλής - Η ΕΕ δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα, απάντησε η Επίτροπος

Επεισοδιακό διάλογο είχαν η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα, παρουσία του εκπροσώπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Κωνσταντοπούλου ήταν παρούσα στην αίθουσα και παρενέβη αρκετές φορές στον διάλογο, διακόπτοντας τους ομιλητές. Όταν έλαβε τον λόγο, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στις πολιτικές της ΕΕ, κατηγορώντας την για επιβολή δικτατορίας στην Ελλάδα, μετά το δημοψήφισμα και την καταστροφή της οικονομίας που έχει, όπως είπε, οδηγήσει σε πολλές αυτοκτονίες.

Η κυρία Κρέτσου, απευθυνόμενη στην πρώην πρόεδρο της Βουλής, φανερά εκνευρισμένη, είπε ότι δεν θέτει ερωτήσεις, αλλά μόνο φωνάζει ώστε να φαίνεται η ίδια. Υποστήριξε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα και είπε: «Αν δεν σας αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα να πάτε στη χώρα μου, στη Ρουμανία, να δείτε εκεί πώς ζουν οι άνθρωποι».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τελικά αποχώρησε από την αίθουσα.