Skip to main content

Ένταση και προσαγωγές στο υπ. Δικαιοσύνης για τη μεταγωγή κρατουμένου

Συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο για την μεταγωγή του Κώστα Γιατζόγλου από τις φυλακές Κορυδαλλού - Ένταση με διμοιρία των ΜΑΤ

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης όταν ομάδα ατόμων ήρθε σε αντιπαράθεση με διμοιρία των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «kathimerini.gr», οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν έξω από το υπουργείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μεταγωγή του Κώστα Γιαγτζόγλου από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ακολούθησε ένταση με τη διμοιρία των ΜΑΤ, με τις αστυνομικές αρχές να προχωρούν σε προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα επικράτησε αναταραχή στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α και Δ, μεταξύ των οποίων και μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, κατέλαβαν κοινόχρηστους χώρους των φυλακών.

Η διαμαρτυρία σχετιζόταν με την απόφαση για μεταγωγή και επιστροφή στις φυλακές που κρατείται (εκτός Κορυδαλλού) του 29χρονου Κωνστατίνου Γιατζόγλου  ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Όπως έγινε γνωστό, ο 29χρονος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση, η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο  Γιατζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες οι κρατούμενοι είχαν πάρει και κλειδιά τα οποία ανοίγουν μία εκ των θυρών της φυλακής. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνουν πως όλα τα κλειδιά των θυρών της φυλακής είναι στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Όπως έγινε γνωστό σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αφού στις φυλακές μετέβη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Π. Δουλάμης, ο οποίος και διαπραγματεύτηκε με επιτροπή κρατουμένων, οι κρατούμενοι ανακοίνωσαν μέσω του διαδικτύου ότι σταματούν τις κινητοποιήσεις τους καθώς, όπως γράφουν, πήραν διαβεβαιώσεις ότι αφενός δεν θα τους ασκηθεί πειθαρχικό για την εξέγερση και ότι αφετέρου τη Δευτέρα θα συζητηθεί κατά προτεραιότητα η αίτηση Γιατζόγλου για να επιστρέψει στον Κορδυαλλό. Κατά τις ίδιες πηγές ο 29χρονος ξεκινά και απεργία δίψας ενόψει της συνεδρίασης αυτής.