Skip to main content

Ένταση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν σκουπίδια, αυγά και μπογιές στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ έβαλαν και φωτιά

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου είναι συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι που εργάζονται στους Δήμους και οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά εξαιτίας της μη ανανέωσης των συμβάσεών τους.

Πριν από λίγο οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν σκουπίδια, αυγά και μπογιές στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ έβαλαν και φωτιά και προσπάθησαν να γκρεμίσουν τη σιδερένια πόρτα, ώστε να μπουν στο υπουργείο.

Όπως μεταδίδει το Star, η κατάσταση ξέφυγε εντελώς, όταν εκεί έφτασε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με τους εξαγριωμένους συμβασιούχους να πετούν νερά και καφέδες εναντίον του προέδρου της, Γ. Πατούλη.

Κάποιοι μάλιστα του επιτέθηκαν λεκτικά και άρχισαν να τον σπρώχνουν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, καθώς εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ συμμετείχαν στην πορεία των εργαζομένων, ενώ η ένωση έβγαλε και ψήφισμα στο οποίο ανέφερε ότι όλοι οι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία των δήμων.

Δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν να προφυλάξουν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και να τον βάλουν μέσα στο υπουργείο, την ώρα που το εξαγριωμένο πλήθος τον είχε στριμώξει και του πετούσε μπουκάλια με νερό.

Φωτογραφία: star.gr