Skip to main content

Ένταλμα σύλληψης της συζύγου του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία

Πριν από λίγη ώρα, η Βραζιλιάνα Φρανσουάζ Αμοιρίδη οδηγήθηκε ξανά στο αστυνομικό τμήμα, όπου και ανακρίνεται από τις αρχές.

Ένταλμα σύλληψης της συζύγου Έλληνα πρέσβη, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, και του φερόμενου ως εραστή της, εξέδωσαν οι αρχές της Βραζιλίας καθώς αμφότεροι θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία του άντρα, σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo.

O αστυνομικός που όλα δείχνουν ότι συμμετείχε στη δολοφονία του Κυριάκου Αμοιρίδη, ονομάζεται Sérgio Gomes Moreira Filho.

Η Βραζιλιάνα σύζυγός του Κυριάκου Αμοιρίδη, έφτασε ξανά στο αστυνομικό τμήμα, με τη συνοδεία τριών αστυνομικών και ανακρίνεται από τις αρχές της Βραζιλίας.

Όπως αναφέρει στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα η αστυνομία τη θεωρεί «ύποπτη» μετά την ανακάλυψη της σορού μέσα στο αυτοκίνητο που είχε μισθωθεί από τον πρέσβη για διακοπές στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, η βραζιλιάνικης καταγωγής σύζυγος του πρεσβευτή Κυριάκου Αμοιρίδη, είχε ήδη ανακριθεί χθες, όμως «ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης θέλησε να την ξαναδεί».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των βραζιλιάνικων Αρχών.