Skip to main content

Ένωση δυνάμεων πρότεινε στα κόμματα ο Παν. Κουρουμπλής

Μετά την σύσκεψη των αρχηγών πιστεύω ότι θα κατατεθεί εθνική πρόταση, εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η Ελλάδα έχει ικανοποιήσει το 80% των υποχρεώσεών της για το προσφυγικό, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μιλώντας στην Βουλή παρακάλεσε τα κόμματα «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» στο προσφυγικό.

«Η ελληνική πολιτεία έχει υλοποιήσει το 80% των υποχρεώσεών της. Στη σύνοδο κορυφής θα τεθούν τα ζητήματα που πρέπει. Μετά την σύσκεψη των αρχηγών πιστεύω ότι θα κατατεθεί εθνική πρόταση, έχοντας δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε, «τουλάχιστον σ’ αυτό το ζήτημα θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η έννοια του πατριωτισμού έχει νόημα σ’ αυτό το θέμα, γιατί έτσι θα έχουμε λιγότερες επιπτώσεις».

«Το προσφυγικό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και δυστυχώς η γεωγραφική θέση της χώρας μας υποχρεώνει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Όμως ο ελληνικός λαός απέδειξε για άλλη μία φορά ότι ο ανθρωπισμός είναι πάνω από κάθε σκοπιμότητα. Η ελληνική πολιτεία δείχνει τον ανθρωπισμό της σ’ αυτούς τους ανθρώπους με κάθε τρόπο», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και επεσήμανε ότι «και οι δήμοι και οι ΜΚΟ και όλοι οι φορείς συντονιζόμαστε κάθε μέρα για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».