Skip to main content

Ενός κακού μύρια έπονται για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων

Γιατί προκαλεί ανησυχία το πρώτο deal πώλησης, επί ελληνικού εδάφους, πακέτου «κόκκινων» δανείων, από ελληνική τράπεζα σε ξένο fund.

Το θέμα ενδιαφέρει όλους όσοι έχουν καταναλωτικό δάνειο σε καθυστέρηση. Οπως πληροφορείται η Voria.gr, θα ανακοινωθεί σύντομα, ότι θα γίνει το πρώτο deal πώλησης – επί ελληνικού εδάφους - πακέτου «κόκκινων» δανείων, από ελληνική τράπεζα (την Eurobank) σε ξένο fund (άγνωστο ακόμα ποιο, αλλά θα μάθουμε...). Το ενδιαφέρον στοιχείο λοιπόν έχει να κάνει με το γεγονός ότι το πακέτο θα προέρχεται κυρίως από το καταναλωτικό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας (και όχι το επιχειρηματικό, όπως αρχικά διαρρέονταν).

Και μια και ο λόγος στα «κόκκινα δάνεια» και τη διαχείριση τους, να σημειωθεί εδώ ότι παραμένει στον αέρα το joint venture μεταξύ της Alpha Bank, της Eurobank και του KKR. Γιατί χαλάει; Διότι το τελευταίο έκανε πρόταση του να αναλάβει το project της αναδιάρθρωσης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» χωρίς να ενημερώσει κανέναν από τους υποψήφιους εταίρους του. Η πρόταση του απορρίφθηκε και τώρα κινδυνεύει να «δει» και το joint venture με τις τράπεζες να τινάζεται στον αέρα. Οποιος πάει για τα πολλά...