Skip to main content

Ένοπλη επίθεση με 39 νεκρούς σε κλαμπ της Κωνσταντινούπολης (vid)

Ματωμένη Πρωτοχρονιά στην Κωννταντινούπολη με επίθεση τύπου Μπατακλάν. Ντυμένος Αϊ Βασίλης ο τρομοκράτης σκόρπισε τον θάνατο.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι δολοφονήθηκαν και άλλοι 70 τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο γνωστό νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης Reina, που εκείνη τη στιγμή ήταν γεμάτο με κόσμο που γιόρταζε την έλευση του νέου έτους.

Ο δράστης, γύρω στις 01:30 τοπική ώρα, φορώντας στολή Άγιου Βασίλη για να περάσει απαρατήρητος, έφτασε έξω από το Reina, που βρίσκεται στην κοσμοπολίτικη συνοικία Ορτάκιουι της Κωνσταντινούπολης, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, και αφού σκότωσε έναν αστυνομικό που στεκόταν κοντά στην πόρτα και έναν πολίτη, μπήκε στο κλαμπ και άνοιξε πυρ κατά του κόσμου.

 Από τα πυρά του έπεσαν νεκροί τουλάχιστον 39 άνθρωποι, οι 15 εξ αυτών ξένοι υπήκοοι, ανάμεσά τους και ο αστυνομικός που πυροβόλησε πρώτα.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφορία για το ποιος ακριβώς μπορεί να βρίσκεται πίσω από το μακελειό. Οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του στυγερού τροκοκράτη, ο οποίος φέρεται να μιλούσε αράβικα.

Σύμφωνα με τον Σαχίν, την επίθεση διέπραξε μόνο ένας ένοπλος. Το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι πολλοί θαμώνες του νυχτερινού κέντρου πηδούσαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του δράστη της επίθεσης, που φορούσε στολή Άγιου Βασίλη, όπως δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας και φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.