Skip to main content

Κωνσταντινούπολη: Τρεις νεκροί από έκρηξη - Πυρά στο προξενείο των ΗΠΑ

Τρεις νεκροί και τουλάχιστον δέκα τραυματίες από έκρηξη σε ΑΤ στην Κωνσταντινούπολη - Πυρά κατά του προξενείου των ΗΠΑ - Συναγερμός στις Αρχές

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν από έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Σουλτανμπεϊλί της Κωνσταντινούπολης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η επίθεση έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον αστυνομικού τμήματος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk μετέδωσε ότι δύο ένοπλοι και ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός από τη μονάδα εξουδετέρωσης βομβών, που έσπευσε στο σημείο, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών που συνεχίστηκε μέχρι το πρωί στην περιοχή που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου.


Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά του προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη



Παράλληλα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, δύο ένοπλοι άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον του κτηρίου που στεγάζει το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια διέφυγαν όταν η αστυνομία ανταπέδωσε τα πυρά.

Το πρακτορείο ειδήσεων Cihan μετέδωσε πως οι εμπλεκόμενοι στην επίθεση εναντίον του κτιρίου στη περιοχή Σαριγέρ της Κωνσταντινούπολης περιελάμβαναν έναν άνδρα και μία γυναίκα. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. Το CNN Turk ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση.

Η αστυνομία συνέλαβε μία γυναίκα που θεωρείται ύποπτη για την επίθεση εναντίον του κτιρίου του προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NTV.

 

Σε συναγερμό οι τουρκικές αρχές

 

Λόγω των δύο επιθέσεων, συναγερμός έχει σημάνει στις τουρκικές αστυνομικές αρχές. Αστυνομικοί οπλισμένοι με αυτόματα τουφέκια απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από το προξενείο των ΗΠΑ στη συνοικία Σάριγερ στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης.

Η Τουρκία βρίσκεται σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού αφότου κήρυξε «συγχρονισμένο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσονται μεταξύ άλλων αεροπορικές επιδρομές εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και Κούρδων μαχητών του PKK στο βόρειο Ιράκ, καθώς και συλλήψεις εκατοντάδων υπόπτων στο εσωτερικό.

Οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στην Τουρκία έχουν αποτελέσει στόχο και στο παρελθόν.

Το ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), μέλη του οποίου περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες τις τελευταίες εβδομάδες, ανέλαβε την ευθύνη για μία επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα το 2013 κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Τούρκος φρουρός ασφαλείας.