Skip to main content

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση της φέτας

«Με τη δύναμη των πολλών θα επιδιώξουμε να δοθεί προστιθέμενη αξία στη φέτα ΠΟΠ και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μπροστά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Οικολογ
«Με τη δύναμη των πολλών θα επιδιώξουμε να δοθεί προστιθέμενη αξία στη φέτα ΠΟΠ και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μπροστά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Οικολογικής Διαχείρισης Προϊόντων –Παραπροιόντων Φέτας κ. Παντελής Ραπανάκης κατά τη γενική συνέλευση του φορέα που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΟΔΙΠΠΑΦ εξελέγη το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο με το οποίο ο φορέας θα εκπροσωπείται στα ζητήματα που αφορούν το προϊόν φέτα ΠΟΠ και πρόεδρος αναδείχθηκε ο κ. Ραπανάκης. Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την παραγωγή της φέτας ΠΟΠ εκδηλώνεται με καθημερινές αιτήσεις εγγραφής στις τάξεις της οργάνωσης, όπως τόνισε.

Ήδη ο αριθμός των εγγεγραμμένων ενεργών επιχειρήσεων-μελών αριθμεί 25 μικρές και μεσαίες, ιδιωτικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις του κλάδου. Ο κ. Ραπανάκης αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της οργάνωσης και προδιέγραψε τους στόχους του Δ.Σ για το τρέχον έτος επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της συσπείρωσης του κλάδου κατά τα πρότυπα των Ευρωπαϊκών κρατών, όπου η μικρομεσαία τυροκομική επιχείρηση λειτουργεί κάτω από κλαδικές ομπρέλες με εντυπωσιακά αποτελέσματα, σε όλες της φάσεις των δραστηριοτήτων τους.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη  δημιουργίας ιστοσελίδας, με σκοπό τη συχνή ενημέρωση πάνω στα ζητήματα και προοπτικές του κλάδου, τις επαφές και τις δράσεις που υλοποιεί το Δ.Σ και κατέληξε «Πιστεύουμε ότι με τη σημερινή μας συνάντηση κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της απογείωσης του προϊόντος «φέτα ΠΟΠ». Εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον οποιονδήποτε φορέα τα προβλήματα του κλάδου δεδομένου ότι τα βιώνουμε καθημερινά δίπλα στον κτηνοτρόφο-παραγωγό, αλλά και δίπλα στην αγορά και στον καταναλωτή. Η  Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ πρέπει να αποτελέσει τη βάση όχι μόνο στήριξης της φέτας μας, αλλά και της αιγοπροβατοτροφίας στην Ελλάδα, αρκεί η πολιτεία και οι φορείς της να δείξουν ανάλογη υπευθυνότητα και να ανταποκριθούν στην αξία του προϊόντος. Από τη πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ως φορέας, επιστρατεύοντας την οργανωτική μας θέληση, μεθοδικότητα, την επιστημονική επάρκεια, την καινοτομία και φυσικά τη διεκδίκηση. Θα επιδιώξουμε να ανταποκριθούμε σ΄ αυτή τη μεγάλη πρόκληση της νέας εποχής για μια νέα επιχειρηματικότητα στον κλάδο. Πρέπει να ξεφύγουμε από τις μεμονωμένες στρατηγικές, οι οποίες, όπως η εμπειρία έδειξε μέχρι τώρα, δεν είχαν ουσιαστικά αποτελέσματα. Θέλουμε να βλέπουμε μπροστά γι αυτό και δημοσίως καλέσαμε πριν λίγες μέρες, από αυτό εδώ το χώρο, όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες και φόβους να στρατευθούν μαζί μας να δώσουμε στη φέτα μας το μέλλον που της αξίζει. Ένα μέλλον που θα συνδέεται με την ορθολογική της διαχείριση, όσον αφορά το γάλα, την παραγωγική της διαδικασία, τα προγράμματα προώθησης και προβολής της για το καλύτερο στήσιμό της στα ράφια των ευρωπαϊκών αγορών αλλά και την φιλοπεριβαλλοντική  και οικολογική της διάσταση, η οποία είναι απαραίτητη να κερδίσει την υπεραξία που της ανήκει», τόνισε καταλήγοντας.