Skip to main content

Ενώνουν τις δυνάμεις τους το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η ΔΕΘ-HELEXPO

Συμπράξεις σε πλήθος τομέων κοινού ενδιαφέροντος, προβλέπονται στη συμφωνία συνεργασίας η οποία υπογράφτηκε μεταξύ του ΠΑΜΑΚ και της ΔΕΘ-HELEXPO.

Συμπράξεις σε πλήθος τομέων κοινού ενδιαφέροντος, προβλέπονται στη συμφωνία συνεργασίας η οποία υπογράφτηκε χθες το απόγευμα μεταξύ του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη και του Προέδρου της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, Τάσου Τζήκα, με την παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας, Κυριάκου Ποζρικίδη, στην αίθουσα της Συγκλήτου του ΠΑ.ΜΑΚ.

Οι δύο από τους σημαντικότερους φορείς της Θεσσαλονίκης στον τομέα της ανάπτυξης-προβολής της πόλης και όχι μόνον, οι οποίοι λειτουργούν συμπληρωματικά, ο ένας στο πεδίο της πρακτικής παραγωγικής δράσης και ο άλλος της πνευματικής και θεωρητικής θεμελίωσης, τηρώντας τον αρχαίο κανόνα «εν τη ενώσει η ισχύς», προχωρούν με τη συμφωνία αυτή σε ένα στάδιο αποφασιστικής και αποτελεσματικής συνεργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναγνωρίζοντας, μεταξύ άλλων, την ανάγκη διασύνδεσης και της από κοινού ανάληψης δράσεων με στόχο την ενίσχυση της επιστημονικής και επιχειρηματικής δυναμικής της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδος γενικότερα, αλλά και της ενίσχυσης των προσόντων και δεξιοτήτων των φοιτητών και των  νέων αποφοίτων μέσω απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την προαγωγή της επιστήμης, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της διά βίου μάθησης και της καινοτομίας.

Με βάση τη συμφωνία που υπογράφτηκε, τα πεδία συνεργασίας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προβολή δράσεων και δραστηριοτήτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τη συμμετοχή του ΠΑ.ΜΑΚ. σε εκθέσεις ή εκδηλώσεις της ΔΕΘ-HELEXPO με δωρεάν παραχώρηση χώρων και αντίστοιχα συμμετοχή στελεχών της ΔΕΘ-HELEXPO σε εκδηλώσεις του ΠΑ.ΜΑΚ. ως εισηγητές και συντονιστές επιστημονικών ή επιχειρηματικών ομάδων εργασίας.

Παράλληλα προβλέπεται η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα συναφή με τα αντικείμενα σπουδών που θεραπεύει το ΠΑ.ΜΑΚ. και τις δραστηριότητες της ΔΕΘ-HELEXPO, όπως η συνδιοργάνωση γεγονότων ή εκδηλώσεων εκπαιδευτικού, οικονομικού, πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και γενικότερου περιεχομένου ή σχετικού με τις δράσεις των δύο φορέων, η πρακτική άσκηση των φοιτητών του ΠΑ.ΜΑΚ. στη ΔΕΘ-HELEXPO, η διερεύνηση δυνατοτήτων ανάπτυξης προγράμματος μέντορινγκ φοιτητών και νέων αποφοίτων καθώς και πλαισίου εθελοντικής υποστήριξης δράσεων της ΔΕΘ-HELEXPO από φοιτητές του ΠΑ.ΜΑΚ.

Επίσης, συμφωνήθηκε η διαχείριση θεμάτων ερευνητικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος που άπτονται των στόχων και δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών, η ανάληψη από πλευράς του ΠΑ.ΜΑΚ. οργάνωσης ειδικών επιμορφωτικών ενοτήτων (εκθεσιακό Marketing, ηλεκτρονικές πωλήσεις, social media, κ.λπ.), όπως και η διοργάνωση από την ΔΕΘ επιχειρηματικών αποστολών ή διερεύνηση νέων αγορών με συμμετοχή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τέλος, προβλέπεται η ανάληψη κοινών δράσεων στην κατάθεση προτάσεων σε κοινοτικά και εθνικά προγράμματα, καθώς και ο σχεδιασμός ενεργειών για την κοινή προβολή των απόψεων των δύο φορέων σε εθνικά, περιφερειακά και κοινοτικά θεσμικά όργανα.