Skip to main content

Eνίσχυση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής από την ΠΚΜ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε σήμερα με τη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος στη Βόρεια Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία

Συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος στη Βόρεια Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο νέος Συντονιστής Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Βορείου Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Ναθαναήλ Ρήγας και ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Εμμανουήλ Τσολάκης, καθώς και ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη τους κ. Ρήγα και Τσολάκη για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, ενώ επισήμανε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων και για τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος με 19 πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και ειδικά μέσα δασοπυρόσβεσης και διάσωσης, συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδότησε μέσω του ΕΣΠΑ την προμήθεια της Πυροσβεστικής με:

11 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα χωρητικότητας 500 λίτρων νερού
4 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 2.500 λίτρων νερού και 300 λίτρων αφρού
4 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 4.000 λίτρων νερού
Ειδικό εξοπλισμό δασοπυρόσβεσης
138 ατομικούς πυροσβεστήρες για χρήση από τα πεζοπόρα τμήματα δασοπυρόσβεσης.
61 αντιπυρικές στολές προσέγγισης
170 ατομικές προσωπίδες με φίλτρα για την προστασία της αναπνοής από αιωρούμενα σωματίδια και επικίνδυνα αέρια
11 διασωστικά αεροστρώματα

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στόχος μας ήταν και παραμένει να στηρίξουμε έμπρακτα το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της Πυροσβεστικής. Η πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με το Πυροσβεστικό Σώμα δεν αφορά όμως μόνο στην οικονομική ενίσχυση, αλλά και στην άριστη επικοινωνία μαςσε ζητήματα καθημερινής διαχείρισης θεμάτων πολιτικής προστασίας, μέσω και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειάς μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά πλημμυρικά φαινόμενα, πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος στη Βόρεια Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία ευχαρίστησαν τον κ. Τζιτζικώστα για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα της Πυροσβεστικής και για την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος σε οχήματα και εξοπλισμό. Επίσης, έθεσαν στον κ. Τζιτζικώστα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα (υποστελέχωση, συντήρηση οχημάτων) και ζήτησαν τη συνδρομή του στην αντιμετώπισή τους.