Skip to main content

Ενίσχυση για συνολικά 725 λιανοπωλητές που έμειναν άνεργοι

Η Ελλάδα ζήτησε στήριξη από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση μετά την απόλυση 725 εργαζομένων από εννέα επιχειρήσεις.

Το ποσό των 2,9 εκατ ευρώ πρόκειται να λάβει η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, προκειμένου να στηρίξει τους ανέργους της. Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική πρόταση που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προ ημερών και αφορά κυρίως τον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Ειδικότερα, η Ελλάδα ζήτησε στήριξη από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση μετά την απόλυση 725 εργαζομένων από εννέα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του λιανικού εμπορίου. Οι απολύσεις σημειώθηκαν κυρίως στην περιοχή της Αττικής, ωστόσο, ακόμα δέκα περιοχές επηρεάστηκαν από αυτές.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα μέτρα που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση θα βοηθήσουν τους 725 πρώην λιανοπωλητές, παρέχοντάς τους επαγγελματικό προσανατολισμό, επαγγελματική κατάρτιση, στήριξη στην ίδρυση επιχειρήσεων, κίνητρα πρόσληψης και επιδόματα αναζήτησης εργασίας και επαγγελματικής κατάρτισης.

Τώρα, η απόφαση της Επιτροπής πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο των κρατών-μελών της ΕΕ. Ωστόσο θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσει μια μικρή ανάσα για την επόμενη μέρα εκατοντάδων ελληνικών οικογενειών, μέσα στην κρίση.