Skip to main content

Ενίσχυση 550.000 ευρώ σε Κατερίνη και Σκύδρα για τις πλημμύρες

Ο υπουργός ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση προκειμένου να καλυφθούν άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πρώτες ανάγκες

Οικονομική ενίσχυση ύψους 1.270.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, από τις πρωτοφανείς καταστροφικές πλημμύρες, στους Νομούς Πιερίας, Πέλλας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας ενέκρινε εκτάκτως ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης, στο πλαίσιο των ειδικών μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση και ανταποκρινόμενος άμεσα στα αιτήματα που υπέβαλαν οι Δήμοι Κατερίνης, Σκύδρας, Αμφιλοχίας, Θέρμου και Μουζακίου, ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση προκειμένου να καλυφθούν άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πρώτες ανάγκες στα δίκτυα και τις υποδομές των περιοχών που επλήγησαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικώ, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠ.ΕΣ «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η χρηματοδότηση αποδίδεται :

Στο Δήμο Σκύδρας του νομού Πέλλας: 300.000 ευρώ,

στο Δήμος Κατερίνης του νομού Πιερίας: 250.000 ευρώ,

στο Δήμο Αμφιλοχίας, νομού Αιτωλ/νίας: 300.000 ευρώ.

στο Δήμο Θέρμου,νομού Αιτωλ/νίας 220.000 ευρώ

και με 200.000 ευρώ ο Δήμος Μουζακίου στο νομό Καρδίτσας.