Skip to main content

Ενισχύουν το μπλόκο του Προμαχώνα οι αγρότες από τη Νίκαια

Σήμερα αναμένεται να μεταβούν στο μπλόκο του Προμαχώνα αγρότες από το μέτωπο της Νίκαιας με λεωφορεία στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Νίκαιας, οι οποίοι προχωρούν σήμερα στην ενίσχυση του μπλόκου στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται να μεταβούν στον Προμαχώνα με λεωφορεία μέλη του μπλόκου της Νίκαιας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων κάνει λόγο για μέτρα που δεν δίνουν καμία διέξοδο στους μικρομεσαίους αγρότες, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους αγροτών.

«Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για “μέτρα για την στήριξη του αγροτικού κόσμου”, αλλά κάθε άλλο πάρα αυτό είναι, καθώς όλα κινούνται στον “ντορό” της εφαρμοζόμενης πολιτικής που μας ξεκληρίζει», αναφέρει η Επιτροπή.

Καταλογίζει επίσης στην κυβέρνηση ότι ψεύδεται, όταν λέει πως στη συνάντηση πήρε μέρος η πλειοψηφία των μπλόκων. «Η αλήθεια είναι ότι τα μπλόκα που παραβρέθηκαν ήταν πολύ λιγότερα από όσα ανακοινώθηκαν. Στον κατάλογο με τις συμμετοχές που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται πολλά μπλόκα που είναι ανύπαρκτα, άλλα που δεν συμμετείχαν – υπάρχουν και οι σχετικές δημόσιες διαψεύσεις και καταγγελίες – και μερικά διπλογραμμένα, με διαφορετικά ονόματα», συμπληρώνει.