Skip to main content

Ενισχύεται ο διεθνής χαρακτήρας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Τη διεθνή προοπτική της ΔΕΘ-Helexpo ενισχύει η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της Κίνας ως τιμώμενης χώρας στην 82η ΔΕΘ.

Τη διεθνή προοπτική της ΔΕΘ-Helexpo ενισχύει η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, της Κίνας ως τιμώμενης χώρας στην 82η ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2017. Η σημαντική αυτή επιτυχία έρχεται ως απόρροια των συστηματικών προσπαθειών της διοίκησης του εθνικού εκθεσιακού φορέα στο μέτωπο της διεθνοποίησης, στο πλαίσιο και της εθνικής στρατηγικής για την τόνωση της εξωστρέφειας της χώρας.

Πρόσφατα η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo μαζί με την αποστολή του Έλληνα Πρωθυπουργού, βρέθηκε στην Κίνα πραγματοποιώντας σημαντικές επαφές με ομόλογους εκθεσιακούς φορείς, ενώ έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με τους εκθεσιακούς οργανισμούς της Καντόνας και του Σεν Ζεν.

Το στοίχημα της διεθνοποίησης αποτελεί προτεραιότητα για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα και απτό δείγμα αποτελεί το γεγονός ότι φετινή Τιμώμενη Χώρα είναι η Ρωσία, μία σημαντική οικονομία, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι εκδηλώσεις της σημερινής ημέρας
Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η 81η ΔΕΘ με τον παλμό της να χτυπά δυνατά.

Στη σκηνή των Music Events της 81ης ΔΕΘ ανέβηκαν χθες Σάββατο η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, μαγεύοντας το κοινό και παρασύροντάς το σε ένα μελωδικό ταξίδι.

Σήμερα το βράδυ, στις 21:30, τη μουσική σκυτάλη παίρνουν η Δέσποινα Βανδή και οι Μέλισσες, που αναμένεται να ξεσηκώσουν τον κόσμο με τα τραγούδια τους.

Επίσης, στις 19:30 ξεκινά και το Θεατρικό Φεστιβάλ για παιδιά και εφήβους στον υπαίθριο χώρο μπροστά στο κτίριο διοίκησης, που τελεί υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο και την Εκπαίδευση. Την αρχή κάνει το έργο «Τα Μπερδέματα», από το θέατρο «Δαχτυλήθρα», μια διαδραστική παράσταση γεμάτη κωμικές καταστάσεις, παρεξηγήσεις και μπερδέματα, σε μια διασκευή του λαϊκού παραμυθιού «Παπαρούνες».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται το Ελληνορωσικό Φόρουμ-από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας και την Ρωσική Υπηρεσία Ενέργειας-στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της τιμώμενης χώρας, όπου στο επίκεντρο βρίσκονται οι ανανεώσιμες πηγές.

Στις 15:30 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και με την υποστήριξη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, διοργανώνει φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με τη συμμετοχή βετεράνων ποδοσφαιριστών της Ελλάδας και της Ρωσίας, στο πλαίσιο του Έτους Φιλίας των δύο χωρών. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα βραβευθούν για την προσφορά τους στο ελληνικό και ρωσικό ποδόσφαιρο αντίστοιχα δύο μεγάλοι ποδοσφαιριστές, οι Βασίλης Χατζηπαναγής και Shavlo Sergey.

Στις 19:00 το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης διοργανώνει στο Συνεδριακό Κέντρο, «Ν. Γερμανός» (αίθουσα C), εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, με ομιλητή τον γενικό γραμματέα στρατηγικών ιδιωτικών επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Λόη Λαμπριανίδη.

Επίσημη Τράπεζα είναι η Εθνική Τράπεζα και Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ.