Skip to main content

Ενημέρωση σε σχολεία της Θεσσαλονίκης για τα εμβόλια από τον ΙΣΘ

Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, γιατροί πραγματοποιούν ενημέρωση σε σχολεία για την αναγκαιότητα των εμβολίων.

Απευθείας ενημέρωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σχετικά με την αναγκαιότητα των εμβολιασμών πραγματοποίησαν σήμερα στα σχολεία της πόλης γιατροί με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας #emvoliaΖΩ που πραγματοποιεί ο ΙΣΘ. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή ο Σύλλογος πραγματοποίησε για δεύτερη φορά ανοικτή ενημέρωση προς το κοινό σχετικά με τα εμβόλια, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι γιατροί επισκέφθηκαν σήμερα το 63ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Απαντήσεις στα ερωτήματα των γονιών αλλά και των παιδιών έδωσαν ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης χειρούργος οφθαλμίατρος Νίκος Νίτσας και το μέλος του ΔΣ του ΙΣΘ και παιδίατρος Νίκος Καρανταγλής.

Μεταξύ άλλων, απάντησαν στις αφοπλιστικές ερωτήσεις των παιδιών, όπως: «Γιατί δεν κάνουν όλα τα παιδιά εμβόλια;», «Γιατί οι γιατροί δεν σώζουν όλους τους ανθρώπους;», «Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης παίζει ποδόσφαιρο;», «Γιατί δεν υπάρχει εμβόλιο για να μην πονάμε όταν χτυπάμε;», «Γιατί πονάνε τα ματάκια μου όταν βλέπω βελόνα», «Γιατί κι εσείς οι μεγάλοι κάνετε εμβόλια;», «Αν δεν κάνουμε θα πάμε στο νοσοκομείο όπως ο παππούς;».

Μίλησαν με απλά λόγια -χωρίς ιατρικές ορολογίες- για την αναγκαιότητα των εμβολίων και στη σημερινή εποχή, αφού «οι παθογόνοι μικροοργανισμοί συνεχίζουν να υπάρχουν -όπως και τις περασμένες δεκαετίες- με τη διαφορά ότι τώρα αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά μόνο με εμβόλια».

Όπως είπε ο κ. Νίτσας, «ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανέλαβε εδώ και ένα χρόνο πρωτοβουλία ενημέρωσης για την πρόληψη και την αναγκαιότητα των εμβολίων για όλους» ενώ ο κ. Καρανταγλής πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα εμβόλια είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη της ιατρικής».

Ο κ. Νίτσας ευχαρίστησε τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ανατολικής και δυτικής) Θεσσαλονίκης και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του ΙΣΘ. Ο δε πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξέφρασε τη χαρά του, γιατί οι εκδηλώσεις του συλλόγου -τόσο σε πλατείες όσο και στις σχολικές αίθουσες- βρήκαν τόσο μεγάλη ανταπόκριση τονίζοντας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται δίπλα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές όλο το χρόνο.