Skip to main content

Ενημέρωση για τις εξετάσεις και τις υποτροφίες του Κολλεγίου Ανατόλια

Οι μαθητές και οι γονείς τους θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο campus του Κολλεγίου Ανατόλια. Οι ημερομηνίες των συναντήσεων.

Ενημερωτικές συναντήσεις για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές οργανώνει ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός Κολλέγιο Ανατόλια.

Οι συναντήσεις αφορούν μαθητές που ολοκληρώνουν την ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού την άνοιξη του 2018 και επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄ Γυμνασίου στο Κολλέγιο Ανατόλια. Η ενημέρωση καλύπτει:

• το πρόγραμμα σπουδών στο Κολλέγιο Ανατόλια
• την επιλογή μαθητών μέσω εξετάσεων που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2018
• το διευρυμένο πρόγραμμα υποτροφιών

Οι μαθητές και οι γονείς τους θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο campus του Κολλεγίου Ανατόλια. Οι ημερομηνίες των ενημερωτικών συναντήσεων είναι οι ακόλουθες:

  • Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, 11:00 π.μ. (Tracy Hall, Κολλέγιο Ανατόλια)
  • Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, 11:00 π.μ. (Flexible Learning Space, Βιβλιοθήκη Ελευθεριάδης, Κολλέγιο Ανατόλια)
  • Σάββατο 11 Μαρτίου 2018, 11:00 π.μ. (Tracy Hall, Κολλέγιο Ανατόλια)

Οι εισαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στο Κολλέγιο Ανατόλια. Οι υποτροφίες χορηγούνται έπειτα από γραπτή δοκιμασία σε γνώσεις Ελληνικών και Μαθηματικών της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και Αγγλικών. Η δοκιμασία είναι κοινή για όλους τους μαθητές είτε εξαρτούν τη φοίτησή τους στο Κολλέγιο Ανατόλια από κάποια υποτροφία είτε όχι (τιμητικές, υποτροφίες διδάκτρων, υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων). Μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων με διαμονή στο Οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εισαγωγικές εξετάσεις: www.anatolia.edu.gr/entrance

Για τις ενημερωτικές εκδηλώσεις μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ηλεκτρονικά στο www.anatolia.edu.gr/infosession

Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών Κολλεγίου Ανατόλια, τηλ. 2310 398 203, enroll@anatolia.edu.gr (Κορίνα Θεοδωρίδου)

Το Κολλέγιο Ανατόλια

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.