Skip to main content

Ενημέρωση ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα του νομού Έβρου

Τη Θράκη επισκέπτονται οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον νομάρχη Έβρου για τα προβλήματα του νομού από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Τη Θράκη επισκέπτονται οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Σταυρακάκης. Αρχικά συναντήθηκαν με τον νομάρχη Έβρου Νίκο Ζαμπουνίδη, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα προβλήματα του νομού από τις πρόσφατες πλημμύρες, αλλά και για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Νομαρχία, όπως οι πράσινες περιοχές σε Σαμοθράκη, Βύσσα και Κυπρίνο.

Παράλληλα ο κ. Ζαμπουνίδης ζήτησε από τους ευρωβουλευτές να συνδράμουν έτσι ώστε να οργανωθεί μια επίσκεψη σεμινάριο - εργασίας στις Βρυξέλλες με στόχο, στελέχη της αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού και του γεωργικού τομέα να ενημερωθούν για τις δράσεις που σχεδιάζει η Ε.Ε. για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν. Οι τρεις ευρωβουλευτές δήλωσαν αρωγοί στην προσπάθεια της Νομαρχίας και τόνισαν ότι θα βοηθήσουν στην οργάνωση του ταξιδιού, ενώ δεσμεύθηκαν να αξιοποιήσουν όλες τις δυνάμεις και τις πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη του νομού.

Παράλληλα οι ευρωβουλευτές συμμετείχαν σε σύσκεψη όλων των νομαρχιακών επιτροπών της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, ενώ επισκέφθηκαν και τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές. Σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι θα μεταφέρουν στο Ευρωκοινοβούλιο τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις καταστροφικές πλημμύρες, ενώ τόνισαν ότι οι ευκαιρίες που έχει ο νομός θα πρέπει να αξιοποιηθούν, καθώς η περιοχή είναι αδικημένη και θα πρέπει να εξευρεθούν πόροι ή άλλα μέσα για να υλοποιηθούν προγράμματα για την ανάπτυξή της.

Το βράδυ οι ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν στην ημερίδα με θέμα: «Προκλήσεις και προβληματισμοί για το αύριο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που διοργανώνει στην Αλεξανδρούπολη, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.