Skip to main content

Ενημέρωση από Κοτζιά για την επίσκεψη Ερντογάν ζητά η ΝΔ

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, η επίσκεψη ολοκληρώθηκε «χωρίς να αποτελέσει, δυστυχώς, σημείο θετικής επανεκκίνησης».

Να ενημερώσει την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ζητεί ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, καθώς και για τις επιπτώσεις της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Κώστα Δουζίνα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι έπειτα από 65 χρόνια η επίσκεψη Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε χωρίς να αποτελέσει, δυστυχώς, σημείο θετικής επανεκκίνησης για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως όλοι θα επιθυμούσαν.

«Περισσότερο τραυμάτισε, παρά θεράπευσε, και άφησε πίσω της έντονο προβληματισμό και πολλά σοβαρά ερωτήματα για το αποτέλεσμα και τις επιπτώσεις της στις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία», τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει:

«Τα επόμενα βήματα θα είναι λοιπόν κρίσιμα. Πόσο μάλλον που εκ των πραγμάτων αυτά θα γίνουν σε περιβάλλον γενικευμένης αβεβαιότητας στην περιοχή μας και διαρκών τριβών στις σχέσεις Τουρκίας - Ευρώπης».