Skip to main content

Ενημέρωσε τα πολιτικά κόμματα ο Αναστασιάδης - Αναχωρεί για Νέα Υόρκη

Ο Κύπριος πρόεδρος θα συναντηθεί με Γκουτέρες και Ακιντζί - Προσπάθεια εξεύρεσης κοινού εδάφους για να πραγματοποιηθεί το συντομότερο νέα διάσκεψη

Τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για όλες τις μέχρι σήμερα εξελίξεις στο Κυπριακό και για την επικείμενη συνάντηση του με Ακιντζί και Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, ενημέρωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.  

Μετά από τη συνεδρίαση, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε έγινε μια «εποικοδομητική συζήτηση με κατάθεση απόψεων». Επίσης, δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη με την πρόταση του «για συζήτηση πρώτα των κεφαλαιωδών ζητημάτων της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο για τη Νέα Υόρκη, όπου την Κυριακή θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Το δείπνο διεξάγεται με πρωτοβουλία του κ. Γκουτέρες, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινού εδάφους για να πραγματοποιηθεί το συντομότερο νέα διάσκεψη για το Κυπριακό.