Skip to main content

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δ. Νεάπολης - Συκεών

Ξεκινά στις 18 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου η προθεσμία για τη κατάθεση αιτήσεων εγγραφής για τη φοίτηση παιδιών στους παιδικούς σταθμούς

Ξεκινά τη Δευτέρα 18 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου η προθεσμία όπου οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις εγγραφής για τη φοίτηση των παιδιών τους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Σήμερα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών λειτουργούν 27 δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, όπου φιλοξενούνται 1.685 παιδιά, από τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία (1.050) δωρεάν μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ. Το 80% των υπόλοιπων παιδιών φιλοξενούνται με τροφεία που κυμαίνονται από 30 έως 60 ευρώ το μήνα.

Οι σταθμοί είναι ανοιχτοί από τις 6.30 το πρωί έως τις 6.30 το απόγευμα και παρέχεται πλήρης διατροφή τεσσάρων γευμάτων. Επίσης, ένας παιδικός σταθμός (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα) λειτουργεί καθημερινά από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, διευκολύνοντας τις μητέρες που εργάζονται και τα απογεύματα.

Επιπλέον, οι σταθμοί παραμένουν ανοικτοί και στη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα, με τα ποσοστά συμμετοχής να ξεπερνούν το 60%.  Παράλληλα, ακόμα και τον Αύγουστο, που θεωρείται ο δυσκολότερος μήνας του καλοκαιριού λόγω των θερινών αδειών των περισσοτέρων εργαζομένων, ένας σταθμός παραμένει ανοιχτός λειτουργώντας ένα παιδικό κι ένα βρεφικό τμήμα.

Στελέχωση-Ιατρική παρακολούθηση

Στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς απασχολούνται νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι και βοηθοί, ενώ τις ιατρικές τους υπηρεσίες προσφέρουν παιδίατρος, παιδοοδοντίατρος, παιδοοφθαλμίατρος και καρδιολόγος.

Παρέχεται ιατροκοινωνική φροντίδα  και υλοποιούνται προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, ψυχοσωματικής ανάπτυξης, μουσικοκινητικής αγωγής, εκπαίδευσης σε βασικές έννοιες μαθηματικών, γλώσσας, περιβάλλοντος, αθλητισμού, εκπαιδευτικών εκδρομών, κ.ά.

Επίσης, και στο πλαίσιο της δημοτικής Ιατροπαιδαγωγικής Μονάδας, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά στα παιδιά που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς του δήμου και στελεχώνεται από παιδοψυχίατρο, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, διενεργούνται τακτικοί προληπτικοί έλεγχοι με σκοπό να ανιχνεύονται εγκαίρως και να αντιμετωπίζονται πιθανά αναπτυξιακά προβλήματα των παιδιών, με την ταυτόχρονη παροχή συμβουλών στους γονείς.

Εκπτώσεις στα τροφεία 

Τα ετήσια τροφεία καθορίζονται με βάση το εισόδημα των γονέων, ενώ ισχύει η πάγια έκπτωση 50% για τους δημότες. Αναλυτικά, τα τροφεία έχουν ως εξής:

Εισόδημα

Τροφεία

Δημότες

(έκπτωση 50%)

0-15.000€

720€

360€

15.000-25.000€

1.200€

600€

25.000-35.000€

1.400€

700€

35.000€ και άνω

1.600€

800€


Εκπτώσεις στα τροφεία ισχύουν για όσους προκαταβάλλουν το ετήσιο ποσό (έκπτωση 5%), για το δεύτερο παιδί της ίδιας οικογένειας (έκπτωση 20%) και για το τρίτο παιδί της ίδιας οικογένειας (έκπτωση 50%).

Επίσης, με βάση τη χαμηλότερη κλίμακα πληρώνουν οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους είναι κάτω από 35.000€, οι  μονογονεϊκές οικογένειες και οι ασθενείς οικονομικά οικογένειες, εφόσον υπάρχει έκθεση κοινωνικού λειτουργού των Συμβουλευτικών Σταθμών του δήμου.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κατατάσσονται στην ανώτερη κλίμακα.

Τα τροφεία καταβάλλονται σε τρεις δόσεις (1η δόση: 1-20 Σεπτεμβρίου, 2η δόση: 1-20 Δεκεμβρίου, 3η δόση: 1-20 Απριλίου).

Δικαιολογητικά εγγραφής

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι:
Συμπληρωμένη αίτηση.
Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Βεβαίωση εργασίας και των δύο γονέων από τον εργοδότη ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ενσήμων για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ή φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας (εφόσον δεν εργάζονται).
Βεβαίωση ιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού,
Βιβλιάριο υγείας του παιδιού με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά.
Αντίγραφο πρόσφατου εκκαθαριστικού εφορίας.
Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας αν δεν προκύπτει από το εκκαθαριστικό ή απόδειξη της ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ ή επικυρωμένο συμβόλαιο κατοικίας.
Άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας (μόνο για τους πολίτες που γεννήθηκαν στο εξωτερικό).
Να σημειωθεί ότι για την επανεγγραφή των παιδιών που φοίτησαν πέρσι απαιτούνται εκ νέου όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά.

Αιτήσεις-Πληροφορίες

Οι γονείς μπορούν να προμηθευτούν τα έντυπα και τα δικαιολογητικά εγγραφής από τους παιδικούς σταθμούς και τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου, ενώ η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς, την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.
Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών: Στρ. Σαράφη 1, ισόγειο δημαρχείου Τηλ.: 2313.313151
Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης: Ελ. Βενιζέλου 125, δημοτικό κατάστημα, 2ος όροφος – Τηλ.: 2313.329525
Συμβουλευτικός Σταθμός Πεύκων: Ειρήνης 19, ισόγειο δημοτικού καταστήματος – Τηλ.: 2313.502226
Συμβουλευτικός Σταθμός Αγίου Παύλου: Ηπείρου 9-11, δημοτικό κατάστημα – Τηλ.: 2313.300206
ΚΕΥΝΣ: Τηλ.: 2313.329540
Δ.Κ.Κ.Π.Α.: Τηλ.: 2310.639355