Skip to main content

Ενδοκυβερνητικές τριβές κατά Μπιρμπίλη

Τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκαλεί το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την οικοδόμηση σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «Natura».
Τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκαλεί το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με το οποίο, σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «Natura, το εμβαδόν των οικοπέδων στα οποία θα επιτρέπεται η οικοδόμηση, αυξάνεται στα 10 στρέμματα, από τα 4 που είναι σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεγάλη μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει το παραπάνω νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας πως θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη μειωμένη οικοδομική δραστηριότητα της χώρας.

Η επίμαχη ρύθμιση θα τεθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αύριο, Τρίτη. «Αυτό το νομοσχέδιο δεν περνάει», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας από την Τ.Μπιρμπίλη να πάρει πίσω τη ρύθμιση ή έστω να την τροποποιήσει.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για το θέμα που έχει προκύψει έχουν ενημερωθεί ήδη η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ρ.Βάρτζελη, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Β.Έξαρχος. Πάντως, μέχρι στιγμής το υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση επί του ζητήματος.