Skip to main content

Αμερικανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Αμερικανικές εταιρείες εκφράζουν το τελευταίο διάστημα όλο και πιο έντονο ενδιαφέρον για τα logistics στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αμερικανικό ενδιαφέρον για τα logistics στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης φέρεται να έχει εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα, τόσο μέσω της αμερικανικής πρεσβείας στη χώρα μας, όσο και μέσω διευκρινιστικών κρούσεων που έγιναν από στελέχη εταιρειών που ήρθαν από τις ΗΠΑ (και) γι αυτόν τον σκοπό. Πρόκειται για γνωστά ονόματα του χώρου, τα οποία θέλουν να μάθουν ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με την αποκρατικοποίηση του λιμανιού, αλλά και την γενικότερη οργάνωση του.

Ετσι, μπορεί η Microsoft να αποφάσισε να δημιουργήσει το νέο εργαστήριο της για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης στη Ρουμανία, αντί της Ελλάδας, ωστόσο άλλες αμερικανικές εταιρίες εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τη χώρα μας και αυτό είναι το παρήγορο στοιχείο της όλης ιστορίας, καθώς η χώρα δείχνει προς το παρόν να μην μένει εντελώς εκτός νυμφώνος. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν κι άλλες αμερικανικές εταιρίες, που ενδφιαφέρονται για επενδύσεις εδώ.

Σημειώστε:

- Η Starwood ενδιαφέρεται για την κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών
- Τρεις αμερικανικές εταιρίες ήρθαν στην Αθήνα για να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για την κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Β. Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, όμως, φαρμακευτικές εταιρίες, αμερικανικών συμφερόντων, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο αποεπένδυσης από την Ελλάδα. Κοιτάζουν προς Κύπρο και Βουλγαρία, κυρίως ...