Skip to main content

Ένας Θρύλος στη Λισσαβόνα… Lapa Palace

Χτισμένο το 1870, το αναστηλωμένο με ιδιαίτερη φροντίδα Lapa Palace με τη σαρωτική θέα προς το ποταμό Tagus, υπήρξε κάποτε το σπίτι του Κόμη της Valencas.
Χτισμένο το 1870, το αναστηλωμένο με ιδιαίτερη φροντίδα Lapa Palace με τη σαρωτική θέα  προς το ποταμό Tagus, υπήρξε κάποτε το σπίτι του Κόμη της Valencas. Μεταξύ των διακεκριμένων καλλιτεχνών που ήταν υπεύθυνοι για τη διακόσμηση του παλατιού ήταν ο Rafael Bordalo Pinheiro, ένας από τους μεγαλύτερους Πορτογάλους αγγειοπλάστες του 19ου αιώνα, ο οποίος δημιούργησε κάποια έπιπλα και δάπεδα.

Επίσης ο Columbano, ένας διάσημος ζωγράφος, που επιμελήθηκε τους τοίχους και την οροφή της αίθουσας χορού, γνωστής σήμερα ως Columbano Room.  Ο πέμπτος όροφος του σημερινού ξενοδοχείου ήταν ο μεγαλοπρεπής όροφος του παλατιού όπου βρίσκονταν η τραπεζαρία, το καθιστικό και η αίθουσα χορού. Σήμερα είναι ο όροφος όπου βρίσκεται η σουίτα Count of Valencas και άλλα πέντε δωμάτια, καθένα από τα οποία έχει επιμελώς διακοσμηθεί με λάμπες,  καθρέφτες και έπιπλα που διατηρήθηκαν από το αυθεντικό κτίσμα.

 Το Tower, μέρος σήμερα του Tower Room, υπήρξε το βεστιάριο του Κόμη, απ΄ όπου του άρεσε να κοιτάζει έξω και να απολαμβάνει τη θέα, ενώ ετοιμαζόταν για την ημέρα του. Το δωμάτιο Louis XV ήταν το μπουντουάρ, όπου συναναστρέφονταν οι κυρίες.  Το παλάτι παρέμεινε ως ιδιωτική κατοικία  έως το 1992, οπότε και πωλήθηκε στην οικογένεια Simões de Almeida, η οποία το μετέτρεψε σε ξενοδοχείο.