Skip to main content

Ένας Σκουρλέτης σε διπλό ρόλο στο... Κράμερ εναντίον Κράμερ

Η δήλωση Θεοδωράκη για Μακρόν, η δεύτερη σφαίρα στο Μενίδι, οι εκλογές στην Αλβανία και η ανταπόκριση της ΕΡΤ και τα λάθη μας στο Βορειοηπειρωτικό.

Δεν κατάλαβα την δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη, ότι «ο Μακρόν μάς δείχνει τον δρόμο». Τι εννοεί; Να γίνουν όλοι οι πολιτικοί υπάλληλοι του Ρότσιλδ; Πολλοί θα μαζευτούν και θα μαλώνουν μεταξύ τους. Δεν γίνεται Σταύρο, μερικούς να τους προσλάβει ο Ροκφέλερ; Για τον Σόρος δεν γίνεται λόγος… είναι πλήρης.

Τάμαθες κύριε Μπαλάφα μου. Κι άλλη "στραβή" σφαίρα στο Μενίδι, ξυστά στο κεφάλι 14χρονης. Κάτι πρέπει να γίνει. Νομίζω πως το αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επέμβει δραστικά, και να αρχίσουν άμεσα μαθήματα σκοποβολής στους Ρομά, με εκπαιδευτή τον Πολάκη, για να βρίσκουν τον στόχο οι ψηφοφόροι σας. Πολλές σφαίρες χαμένες, σύντροφοι, άσκοπη σπατάλη σε καιρό κρίσης.

Τα μπλογκ και οι συριζαίικες ιστοσελίδες αναγγέλλουν περιχαρείς, ότι «Ο Τσίπρας έθεσε το νέο στόχο: Πιο κοντά από ποτέ η έξοδος στις αγορές». Τι κακό μας βρήκε με τους στόχους του Τσίπρα. Από το σκίζουμε το μνημόνιο με ένα άρθρο και θα βαράμε τα νταούλια, έως το κούρεμα του χρέους και θα αλλάξουμε την Ευρώπη, αντί να βρει τον στόχο, ρίχνει όλες "στραβές". Το πρόσεξες κύριε Μπαλάφα μου;

Ο κακός χαμός έγινε στις αλβανικές εκλογές, και ο ανταποκριτής της ΕΡΤ μετέδωσε ότι εκτός από μικροεπεισόδια, οι εκλογές διεξήχθησαν ομαλά. Δεν μας είπε το… ανώμαλο ποιο μπορούσε να είναι.

Ο Έντι Ράμα διδάσκει μεθόδους σχηματισμού κυβέρνησης. Αν δεν πάρει αυτοδυναμία, είπε, επειδή θα έχει δύο έδρες λιγότερες, δεν υπάρχει πρόβλημα επειδή «μετανοημένοι βουλευτές θα υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, και στο Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης». Το δήλωσε ξεκάθαρα ο άνθρωπος, ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση εξαγοράζοντας μερικούς "μετανοημένους" βουλευτές άλλων κομμάτων.

Απίστευτος τύπος ο Σκουρλέτης. Αφού υπέγραψε το νομοσχέδιο για την παραχώρηση στους ιδιώτες την αποκομιδή απορριμμάτων, τώρα είναι εναντίον της υπογραφής του. Το ίδιο κάνει συνεχώς. Υπογράφει ό,τι του δώσει το κόμμα, ίσως και λευκό χαρτί, και μετά ο Σκουρλέτης ο επαναστάτης επιτίθεται εναντίον του Σκουρλέτη υπουργού.

Πώς ήταν εκείνη η ταινία: Κράμερ εναντίον Κράμερ… Μόνον εκεί είχε δύο πρωταγωνιστές. Εδώ υπάρχει ένας αλλά με διφυή προσωπικότητα. Αριστερά το τουφέκι με τα φυσεκλίκια, δεξιά το στυλό για να υπογράφει μνημόνια. Γράφει ιστορία το παλικάρι. [Έχει όμως κι αυτός ηθικό πλεονέκτημα… μη το ξεχνάμε].

Αν είναι αλήθεια, είμαστε ξεφτιλισμένοι πατόκορφα. Καταγγέλθηκε από σημαντικό παράγοντα του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ότι βασικά κείμενα του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος (Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, Διακήρυξη της Αυτονομίας κτλ.) δεν έχουν μεταφραστεί σε καμία ξένη γλώσσα!

Είναι γεγονός ότι ως Έλληνες δεν έχουμε προωθήσει το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα στο εξωτερικό όπως έπρεπε. Σε αυτό μας έχουν βάλει τα γυαλιά οι Αλβανοί (και οι Σκοπιανοί), δυστυχώς… Αλλά, πέρασαν 100 χρόνια και δεν κάναμε καμιά σωστή ενημέρωση στα ξένα φόρα για την Βόρειο Ήπειρο, που κατά τις Συμφωνίες δικαιούται αυτονομίας;

Αισιόδοξοι οι Σκοπιανοί ότι θα ενταχθούν στην Ε.Ε. (καλά…), επειδή σε τρεις εξάμηνους κύκλους η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καθοδηγείται από τρεις χώρες της περιοχής - τη Βουλγαρία, στη συνέχεια την Αυστρία και μετά τη Ρουμανία. Αυτό εξασφαλίζει ιστορικό πλαίσιο και θετικό πολιτικό κλίμα για τα Σκόπια, δήλωσε ο Οσμάνι, ο Αλβανός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.