Skip to main content

Ένας μικρός παράδεισος για τους Γάλλους η Χαλκιδική

Ένα μικρό παράδεισο χαρακτήρισαν τη Χαλκιδική οι Γάλλοι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στην περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΤΟΧ.

Ένα μικρό παράδεισο χαρακτήρισαν οι Γάλλοι δημοσιογράφοι που επισκέφτηκαν τη Χαλκιδική την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δημοσιογράφοι απέκτησαν μια ολοκληρωμένη εμπειρία, επισκεπτόμενοι για τέσσερις μέρες και τα τρία πόδια της Χαλκιδικής καθώς και τη μοναδική ορεινή της περιοχή.

Το Press Trip οργανώθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής σε συνεργασία με τη Marketing Greece προκειμένου να ενισχυθεί η αναγνωσιμότητα του προορισμού και να προσελκύσει περισσότερους Γάλλους τουρίστες. Σύμφωνα με τον ΤΟΧ, η επίσκεψη αυτή είναι συνέχεια της προσπάθειας του Οργανισμού για την αύξηση των απευθείας πτήσεων Παρίσι-Θεσσαλονίκη, η οποία απέδωσε καρπούς και φέτος, για πρώτη φορά η Transavia εκτελεί δρομολόγιο απευθείας από το Παρίσι Orly στο αεροδρόμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης 3 φόρες την εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά υπάρχουν 3 αεροπορικές εταιρίες (Aegean, Transavia, Ryanair)  που εκτελούν απευθείας πτήσεις ενώ πολύ σημαντική θεωρείτε η πρόθεση της Transavia να διατηρήσει τις απευθείας πτήσεις της όλο το χρόνο.

Στην αποστολή συμμετείχαν 3 δημοσιογράφοι που αρθρογραφούν στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Γαλλίας και συγκεκριμένα στα έντυπα Figaro magazine, Le pPoint, Lui magazine, Le Bottin gourmand καθώς και 2 bloggers με πάνω από 60.000 «ακολούθους». Τα posts που ανέβασαν οι 2 bloggers κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ξεπερνούν τα 25, ενώ εντυπωσιακή ήταν η on-line ανταπόκριση των «ακολούθων» με πάνω από 2.500 συνολικά likes!

Οι δημοσιογράφοι αρχικά επισκέφτηκαν την Κασσάνδρα όπου είχαν την ευκαιρία να την εξερευνήσουν ολόκληρη μέσω μιας εκδρομής που συνδύαζε τις δασικές εκτάσεις με την πανοραμική θέα και την ηφαιστειογενή και άγρια ομορφιά του ποδιού. Παράλληλα, οι Γάλλοι δήλωσαν γοητευμένοι από το παραδοσιακό χωριό της Αθύτου, ενώ απήλαυσαν το μπάνιο τους στην αμμώδη παραλία του χωριού.

Στη συνέχεια και στο πλαίσιο της προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού, έγινε επίσκεψη σε οινοποιείο, δοκιμή τοπικών οίνων και δείπνο με φρέσκα θαλασσινά και τσίπουρο. Η Σιθωνία μάγεψε τους δημοσιογράφους με τις υπέροχες παραλίες και την αίσθηση «ηρεμίας» που τους δημιούργησε, όπως οι ίδιοι εξομολογήθηκαν.

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε στην περιοχή της Ουρανούπολης - Ν. Ρόδων και με μια εκδρομή στο μοναδικό κατοικήσιμο νησί της Χαλκιδικής, στην Αμμουλιανή. Η αυθεντικότητα των κατοίκων με τους ήπιους ρυθμούς και η ανεκμετάλλευτη τουριστικά ομορφιά της εντυπωσίασαν τους Γάλλους δημοσιογράφους.

Φεύγοντας οι Γάλλοι δημοσιογράφοι δηλώσαν εντυπωσιασμένοι με το φαγητό, τη θερμή φιλοξενία, τις φυσικές ομορφιές της και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Χαλκιδική ως ένας νέος προορισμός τόσο για μαζικό όσο και για εναλλακτικό τουρισμό.   

Business Story
Off