Skip to main content

Ένας Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς στην Καλιφόρνια

Πρόκειται για τον Νικόλα Θαλασσινό από το Κόλτον, ο οποίος εργαζόταν ως επιθεωρητής υγεία. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο ενήλικους γιους.

Ένας 52χρονος Έλληνας είναι ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, όπως έγινε γνωστό μετά από τη δημοσιοποίηση της λίστας των ατόμων που σκοτώθηκαν από τα πυρά ένοπλου ζευγαριού σε κέντρο ατόμων με νοητικά προβλήματα.

Πρόκειται για τον Νικόλα Θαλασσινό από το Κόλτον ο οποίος μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση, είχε τηλεφωνήσει σε έναν φίλο του να του πει ότι αισθανόταν καλύτερα μετά από επέμβαση αφαίρεσης όγκου από το κεφάλι του. Ο Θαλασσινός ήταν παντρεμένος και είχε δύο ενήλικους γιους. 

Σύμφωνα με το Έθνος, ο κ. Θαλασσινός εργαζόταν ως επιθεωρητής υγείας και είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τη σύζυγο του Μπεκ στο Νιού Τζέρσεϊ. Πριν από μερικά χρόνια, είχε μεταφερθεί στην Καλιφόρνια και εργαζόταν σε αντίστοιχο τομέα. Τα αρχεία μισθοδοσίας του Σαν Μπερναντίνο επιβεβαιώνουν ότι ο Θαλασσινός εργάστηκε ως ειδικός περιβαλλοντικής υγείας για το τμήμα δημόσιας υγείας, στον ίδιο οργανισμό που εργαζόταν και ο φερόμενος ως δράστης Σιέντ Ριζγουάν Φαρούκ.

«Είχε απίστευτη εργασιακή ηθική» δήλωσε ο Μπεκ, και συνέχισε: «Η δουλειά του υγειονομικού επιθεωρητή σίγουρα δεν είναι η πιο γοητευτική δουλειά. Αλλά είχε πάθος με αυτή. Ήθελε να είναι σίγουρος ότι ο κόσμος ήταν ασφαλής». Ο 55χρονος Μπεκ περιέγραψε τον φίλο του ως έναν άνθρωπο που ήταν πάντα έτοιμος να δώσει μια χείρα βοήθειας. Θυμήθηκε, μάλιστα, ότι όταν ο ίδιος και η σύζυγός του επέκτειναν το σπίτι τους ο Θαλασσινός ερχόταν συχνά για να τους βοηθήσει. «Δεν θύμιζε σε τίποτα εργολάβο αλλά ό,τι μπορούσε να κάνει για την κατασκευή ήταν πρόθυμος να το κάνει» δήλωσε ο Μπεκ.

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσαν οι αμερικανικές αρχές τα ονόματα των 14 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τον συνάδελφό τους Σάγεντ Φαρούκ και τη σύζυγό του Τασφίν Μαλίκ στην επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο.

Πρόκειται για έξι γυναίκες και οκτώ άνδρες. Η Ορόρα Γκοντόι, 26 ετών, είναι το νεότερο θύμα και ο 'Αιζακ Αμάνιος, 60 ετών, ο μεγαλύτερος σε ηλικία. Ένα ακόμη θύμα ήταν ο Μάικλ Ρέιμοντ Ουέτσελ, 37 ετών, πατέρας έξι παιδιών.

Δέκα άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε δύο νοσοκομεία, δύο σε κρίσιμη αλλά σταθεροποιημένη κατάσταση, πέντε σε σχετικά καλή κατάσταση και τρεις σε καλή κατάσταση, είπαν τα νοσοκομεία.