Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 43χρονο για κοκαΐνη, κάνναβη και ηρωίνη

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών. Συνελήφθησαν 29 άτομα και βεβαιώθηκαν 6 πταισματικές παραβάσεις.

Στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί διενήργησαν ελέγχους, κατά τους οποίους συνελήφθησαν τρία άτομα για περίπτωση ληστείας. Επίσης, χειροπέδες μπήκαν σε άλλα εννέα άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 43χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατείχε τρία δέματα κοκαίνης συνολικού βάρους 197,2 γραμμαρίων, έξι δέματα κάνναβης βάρους 630,5 γραμμαρίων, μικρόδεμα ηρωίνης, τρείς ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.



Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, άλλα δύο άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα, εννέα άτομα για περιπτώσεις κλοπών.

Μάντρα αυτοκινήτων μόλυνε το περιβάλλον

Επίσης, συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για 25χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη επιχείρησης εμπορίας μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων, καθώς σε έλεγχο-αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε περιβαλλοντική ρύπανση και υποβάθμιση του τοπίου από τις ανεξέλεγκτες εναποθέσεις των ανταλλακτικών τόσο σε δημόσιο κοινόχρηστο χώρο όσο και εντός του χώρου της επιχείρησης.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν έξι πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.