Skip to main content

Έναρξη της δίκης για το αεροπορικό δυστύχημα στο Γραμματικό

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αρχίζει ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό το 2005.
Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αρχίζει σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό το 2005. Η δίκη θα λάβει χώρα στη Λευκωσία.

Στο χώρο των δικαστηρίων θα βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ στην αίθουσα όπου θα εκδικάζεται η υπόθεση θα εισέλθει μόνο μικρός αριθμός συγγενών και δημοσιογράφων.

Από την συντριβή του αεροσκάφους της κυπριακής εταιρείας "Helios" έχασαν τη ζωή τους 121 άνθρωποι.

Κατηγορούμενοι είναι ο Ανδρέας Δράκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΄΄Ήλιος", η εταιρεία ως νομικό πρόσωπο, ο Δημήτρης Πανταζής, Διευθύνων Σύμβουλος της ΄΄Ήλιος΄΄, ο Διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων Γιώργος Κικκίδης και ο Γιάνκος Στόϊμενοβ, Αρχιπιλότος της εταιρείας.

Αντιμετωπίζουν τις αυστηρότερες κατηγορίες που ποινικού κώδικα και ειδικότερα της ανθρωποκτονίας, που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια ή με χρηματικό ποσό ή και με τα δύο μαζί.

Ο πρόεδρος της επιτροπής συγγενών των θυμάτων Νικόλας Γιασουμής χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα. Ο κ. Γιασουμής ανέφερε ότι, μετά την ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα δοθούν όλα τα τεκμήρια από την Ελλάδα, η διαδικασία θα συνεχισθεί στην Κύπρο και θα απονεμηθεί Δικαιοσύνη.