Skip to main content

Ένα πρωτάθλημα για όλους

Οι παθογένειες του Ολυμπιακού, ο κακός αγωνιστικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού και η οικονομική δυσχέρεια της ΑΕΚ δίνουν ευκαιρίες και …ανοίγουν το παιχνίδι. Η αθλητική επικαιρότητα με το βλέμμα του Τ
Του Τάσου Πακλατζή

Η επιτυχία περνάει κυρίως από την έδρα. Αν πετύχει κανείς το απόλυτο εντός –ακόμα και με λίγες απώλειες- έχει κατά το ήμισυ και παραπάνω εξασφαλισμένη επιτυχία. Φυσικά, οι στόχοι από ομάδα σε ομάδα διαφέρουν, αλλά όταν μιλάμε για πρωταθλητισμό ο στόχος είναι ένας.

Μπαίνοντας σιγά-σιγά για τα καλά στο πρωτάθλημα οι ομάδες της Θεσσαλονίκης δίνουν εξετάσεις. Η διαδικασία αυτή έχει να κάνει με τα μεγάλα παιχνίδια. Όπως με την έδρα, έτσι και με τα ντέρμπι μια ομάδα δοκιμάζεται και αποδεικνύει παράλληλα εάν διαθέτει το «μέταλλο» του πρωταθλητισμού.
Το πρώτο δείγμα του Ηρακλή στην Αθήνα παρά την ήττα από την ΑΕΚ ήταν θετικό, τηρουμένων πάντα των αναλογιών αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα του Ηρακλή ουσιαστικά χτίζεται φέτος.

Η 4η αγωνιστική προσφέρεται για ένα αντικειμενικό δείγμα. ΠΑΟΚ και Άρης αντιμετωπίζουν Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό έχοντας την ευκαιρία να δώσουν άλλη διάσταση σ΄ αυτό που πολλοί ονομάζουν αγωνιστικό κατεστημένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η απομάκρυνση του Τιμούρ Κετσπάγια από τον πάγκο του Ολυμπιακού δημιουργεί νέα δεδομένα πράγμα που σημαίνει πως η αναμέτρηση της Τούμπας γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Για τον ΠΑΟΚ το κίνητρο είναι μεγάλο, ο αντίπαλος σε ύφεση και το έδαφος πρόσφορο να σπάσει την παράδοση.

Για τον Άρη οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό που δεν πείθει, όμως το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Ενδεχομένως να δούμε έναν Άρη σε διαφορετικό αγωνιστικό σχηματισμό πράγμα που έχει σχολιαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον κόσμο. Ο Μαζίνιο προσανατολίζεται σε παράταξη 4-4-2 και τον Κόκε στην κορυφή της επίθεσης δίπλα στον Αμπρέου.

Όσο για τον Νέτο, ο Βραζιλιάνος απολογήθηκε ενώπιον της διοίκησης δηλώνοντας μεταμέλεια για τον τρόπο που αντέδρασε στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Τις επόμενες μέρες εξάλλου ο επίσημος Άρης θα καταθέσει πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας στον εκπρόσωπό του, πρόταση που αγγίζει ετησίως τις 350.000.