Skip to main content

Ένα παράδοξο με την Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας

Η νεοσυσταθείσα Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας και η απουσία εκπροσώπησης σε αυτήν των ξένων εταιρειών κρουαζιέρας.

Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από τις αρχικές εξαγγελίες, και τελικά, μετά από πολλούς κόπους και βάσανα, συστάθηκε η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας. Ως γνωστόν, στο συγκεκριμένο φορέα προβλέπεται ότι θα συμμετάσχουν συνολικά 28 εκπρόσωποι του κλάδου και των συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών. Μέχρις εδώ όλα καλά, θα μπορούσε να πει κανείς.

Ωστόσο, ψάχνοντας κανείς περισσότερο το θέμα, αντιλαμβάνεται ότι κάτι "δεν πάει καλά".

Κι αυτό γιατί, όπως γίνεται αντιληπτό, από τον νέο οργανισμό απουσιάζει, υπό την έννοια ότι δεν εκπροσωπείται, ίσως ο σημαντικότερος φορέας του κλάδου, που δεν είναι άλλος από τον εκπρόσωπο των κατεξοχήν ενδιαφερομένων, δηλαδή των ξένων εταιρειών κρουαζιέρας. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που υφίσταται αρμόδιος φορέας (CLIA) που εκπροσωπεί τα σχετικά συμφέροντα και στην χώρα μας.

Και το ερώτημα που γεννάται είναι: Η νέα επιτροπή θα συνεδριάζει για να επιλύσει προβλήματα της κρουαζιέρας, χωρίς σε αυτήν να συμμετέχουν αυτοί που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, δηλαδή οι διεθνείς όμιλοι κρουαζιέρας; Και τίθεται από τους άμεσα ενδιαφερομένους. Και μπορεί σε αυτή τη φάση τα όποια προβλήματα στον κλάδο να καλύπτονται από το συγκυριακό γεγονός της «στροφής» των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια, λόγω της εμπλοκής στην Τουρκία, όμως, κάποια στιγμή, θα κάνει και πάλι έντονη την παρουσία του το πρόβλημα.