Skip to main content

Ενα μεγάλο επενδυτικό project για τα... Αστέρια της Γλυφάδας

Καναδοί επενδυτές θέλουν να κατασκευάσουν ξενοδοχείο σε έκταση 285 στρεμμάτων στην προνομιακή περιοχή «Αστέρια» της Γλυφάδας.

Ενα μεγάλο project έχει «βάλει στο μάτι» η εταιρία real estate Grivalia, που ελέγχεται από το καναδικό fund Fairfax, σε συνεργασία με τουλάχιστον άλλα δύο ξένα funds. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η Voria.gr, όλοι μαζί θέλουν να κατασκευάσουν ένα πεντάστερο πολυτελές ξενοδοχείο στην προνομιακή περιοχή «Αστέρια» της Γλυφάδας.

Η έκταση είναι συνολικά 285 στρέμματα και για 35 χρόνια το ελληνικό δημόσιο την έχει μισθώσει σε ιδιώτη - επιχειρηματία (πρόκειται για τον κ. Γ. Παπαθεοχάρη). Οι ξένοι λοιπόν θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτό το χρονικό διάστημα και να λειτουργήσουν την μονάδα, η οποία έως τότε θα έχει αποσβέσει την επένδυση της και προφανώς θα έχει αφήσει ένα μεγάλο κέρδος.

Εννοείται ότι μετά το τέλος της μίσθωσης και αν η τελευταία δεν επεκταθεί, το δημόσιο θα μπορεί είτε να λειτουργήσει μόνο του το ξενοδοχείο (πράγμα δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο, αφού θα του ανήκει) ή να το εκμισθώσει σε κάποιον τρίτο, κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Εννοείται πάντως ότι το εγχείρημα μπορεί να ακούγεται φιλόδοξο, ωστόσο είναι και εξίσου δύσκολο. Για παράδειγμα, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα πάρει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και όχι μόνο...