Skip to main content

Πώληση του ΔΕΣΦΑ: στη Socar: Ένα μεγάλο deal κλείνει

Στην Αθήνα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στελέχη και της ιταλικής Snam, στην οποία η Socar, θα πουλήσει πακέτο του ΔΕΣΦΑ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ (ελληνικό φυσικό αέριο), στους αζέρους της Socar, που ξεκίνησε πριν από περίπου 15 μέρες. Αυτή, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις, θα είναι η τελευταία και η πιο σοβαρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στελέχη και της ιταλικής Snam, στην οποία η Socar, θα πουλήσει πακέτο του ΔΕΣΦΑ, βάσει της συμφωνίας που έγινε με την ΕΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς οι Ιταλοί δεν θα πάρουν το 20% του ΔΕΣΦΑ από την Socar, αλλά το 30%. Κατά συνέπεια, το ποσοστό των Αζέρων στην εταιρία θα πέσει πιο χαμηλά. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στο project φτάνουν οσονούπω στο peak τους. Ο,τι είναι να γίνει, πάντως, θα πρέπει να γίνει έως το τέλος του Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η παράταση ισχύος της εγγυητικής που έχει καταθέσει η Socar.

Εννοείται ότι ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση δεν υπάρχει. Το πολύ – πολύ, αν το project έχει φτάσει στο παρά 5', να υπάρξει μια μικρή χρονική ανεκτικότητα της τάξης των 5 – 10 ημερών, το πολύ. Μετά, ο διαγωνισμός θα διακοπεί οριστικά, λένε όσοι έχουν γνώση των λεπτομερειών του. Αλλά, μάλλον, δεν θα χρειαστεί, προσθέτουν...