Skip to main content

Ένα καράβι «έδεσε» στην αυλή του 4ου Νηπιαγωγείου Πεύκων (φωτο)

Ένα τεράστιο ξύλινο καράβι, με μία μεγάλη κόκκινη τσουλήθρα υποδέχθηκε τους νέους μαθητές του νηπιαγωγείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Με παιδικά επιφωνήματα απερίγραπτου ενθουσιασμού και έκπληξης και δεκάδες φωτεινά χαμόγελα χαράς, πλημμύρισε η ολοκαίνουργια αυλή του 4ου Νηπιαγωγείου Πεύκων, μόλις άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί τους νέους, λιλιπούτειους «ενοίκους» του.

Ένα τεράστιο, ξύλινο καράβι, με μία μεγάλη κόκκινη τσουλήθρα από τη μια μεριά, σχοινιά αναρρίχησης και κινούμενη γέφυρα με δοκούς ισορροπίας από την άλλη, υποδέχθηκε τους μικρούς μαθητές σε μία ανακατασκευασμένη αυλή, με ένα πολύχρωμο αντικραδασμικό δάπεδο ασφαλείας, σύμφωνο με τους σύγχρονους, ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Το σκηνικό παιδικής χαράς, με την οποία μοιάζει πλέον η αυλή, συμπληρώνουν δύο τετραθέσιες τραμπάλες-βατραχάκια, τρία τραπεζάκια- ελατήρια και μία παιδική μπασκέτα, ενώ ένα εξάγωνο ξύλινο κιόσκι κοσμεί την άκρη της αυλής.

Οι εργασίες αναμόρφωσης του αύλειου χώρου, ολοκληρώθηκαν κατά το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών, ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να είναι όλα έτοιμα για ανέμελο, ασφαλές και δημιουργικό παιχνίδι, σε ένα λειτουργικά και αισθητικά αναβαθμισμένο περιβάλλον σύμφωνα με τα σύγχρονα παιδαγωγικά πρότυπα.

«Είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου Πεύκων θα θέλουν να πηγαίνουν στο σχολείο ακόμη και τα Σαββατοκύριακα», σχολιάζει χαριτολογώντας περήφανα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης και συμπληρώνει ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόδοση από τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών. Αυτά βάζουν τα όνειρά τους και εμείς τους δώσαμε ένα καράβι για να ταξιδέψουν με προορισμό την ουσιαστική μόρφωση και την εκπλήρωση των ονείρων τους».